x

Za bolji Čelik: Predstavljen prijedlog novog statuta!

Neformalna grupa građana ``Za Čelik`` na današnjoj press konferenciji iznijela je prijedlog novog statuta NK Čelik Zenica, kao i buduće korake koji se tiču rješavanja dugoročne krize NK Čelik. Uvodni dio press konferencije poslužio je za predstavljanje trenutnog stanja u klubu, te o dugovanjima koji iz godine u godinu rastu.

``Čelik spada u kategoriju najzaduženijih klubova, a upitno je i potpisivanje reprograma dugovanja, odnosno da li je isti potpisan. Dugovanja Čelika prema posljednjem javnom izvještaju iz 2012. godine iznosila su 9,6 miliona KM, a do danas su se dugovanja povećala. Također, u klubu se stalno krši statut kluba samim tim što se svakih šest mjeseci postavlja novi direktor. Osim toga, klub ne dozvoljava svojim simpatizerima da budu članovi kluba, iako oni to po statutu imaju pravo biti. Klub posljednjih pet godina nije ostvario niti jedan transfer, a s druge strane svi računi su blokirani, i poslovanje se vrši preko računa omladinske škole i drugih privatnih računa`` kazao je Tarik Ajanović osvrnuvši se na stanje u NK Čelik.

 

``Naša grupa formalno djeluje pet dana, a naše aktivnosti počele su još prije šest mjeseci. Vrlo važno za nas je to što imamo podršku navijača, popularnih Robijaša koji stali uz nas u ovom projektu. U proteklom periodu održali smo sastanak sa sada već bivšim direktorom NK Čelik Muamerom Islamovićem i sa predsjedavajućim skupštine, Nihadom Pašalićem koji su nam obećali kako ćemo dobiti priliku prezentovati naš projekat na narednoj skupštini koja već godinu dana nije održana. Ni dan danas se nisu oglasili po tom pitanju. Prilikom našeg istraživanja i stvaranja prijedloga za poslovanje kluba koji će Čelik vratiti na staze stare slave ugledali smo se i na klubove iz BiH, Sarajevo i Željezničar koji su već usvojili novi statut, te na Slobodu koja je u fazi usvajanja novog statuta. Najjefikasniji sistem je tzv. ``Članski sistem``, u kojem član kluba postaje automatski član skupštine kluba, a članom mogu postati svi punoljetni građani izuzev onih čije bi članstvo bilo u sukobu interesa (nogometaši, sudije, vlasnici kladionica i sl.)`` dodao je Ajanović. 

 

Press konferenciji prisustvovali su i Robijaši koji su svojim prisustvom pokazali kako stoje iza projekta neformalne grupe građana ``Za Čelik``.

 

``I mi kao Robijaši, i grupa ``Za Čelik`` u kojoj nisu samo momci s tribine, nego simpatizeri Čelika imamo zajednički interes, a to je da naš voljeni Čelik konačno stane na noge i da dođu bolji dani, i da klub krene naprijed. Kao što je poznato, Robijaši ove sezone bojkotuju domaće utakmice, i taj bojkot se nastavlja dokle god se ne riješe problemi u klubu. Ovim putem pozivam sve navijače i sve simpatizere Čelika da stanu odlučno iza ovog projekta i da istrajemo do kraja, za bolji Čelik`` kazao je Vladan Popović, predsjednik UG ``Robijaši 1988`` Zenica.

 

Detalje o dosadašnjem radu grupe ``Za Čelik`` možete pronaći na stranici www.zacelik.org

 

tekst : sportzdk

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.