x

Za sve šopingholičarke: 5 savjeta za pametnu kupovinu

Uskoro će početi sezonska sniženja i rasprodaje, a to obično znači samo jedno – kupovanje stvari od kojih će pola sigurno završiti kod neke rodice jer vam se ne dopada, ali je bila upola cijene. Kako ne biste ponavljali istu grešku od prošle godine ponovo vas podsjećamo na pravila stilista kojima se trebate voditi pri odlasku u šoping:

1. Brza moda

Izbjegavajte prolaznu modu. Takva odjeća je uglavnom napravljena od sintetičkih materijala, koji su izuzetno štetni po životnu sredinu. Većina manje poznatih brendova koristi mnogo hemikalija koje mogu da naruše i vaše zdravlje. S toga moderan dizajn nije uvijek i must have. Vrhunski stlista uvijek bira manje, ali bolje izrađene komade odjeće, koji su ujedno i trajniji.

2. Bijele uske farmerke

Iako imaju svojih prednosti, ove farmerke malo kome lijepo stoje. Mršave djevojke u njima izgledaju još mršavije, dok one punije izgledaju, svakako, samo ne privlačno. Sem ako baš niste sportski tip sa idealnom kilažom i lijepo oblikovanim butinama, zadnjicom i strukom, preskočite ove izazovne farmerke, i potražite laskaviju varijantu.

3. Istu stvar u više boja

Da li ste ikad kupili haljinu u koju ste se odmah zaljubili i razmišljali o tome da se vratite u butik i kupite još makar tri takve u drugim bojama? Zvuči primamljivo, ali to je nešto što vrhunski stilista nikad ne bi preporučio. Prije svega postoji razlog zbog kojeg ste odabrali baš tu koju ste prvu kupili. Ne mora da znači da biste i u plavoj i u roze haljini izgledali savršeno, kao u crvenoj.

4. Sve što je novo i u trendu

Ne odgovara svaki novi trend svakoj osobi. Ako imate izgrađen stil, nema potrebe da posežete za svakim komadom odjeće koji je lansiran kao trend u javnosti. Ako ne volite biciklističke, i one jednostavno nisu nešto u čemu sebe zamišljate, činjenica da su trend ovog ljeta ne treba toliko da vas uzdrma. Umjesto toga potražite nešto u čemu se vi lično osjećate udobno, jer to je ono što bi vrhunski stilista uradio.

5. Neudobne cipele

Ne postoji nijedan stilista koji bi sebe mučio na ovaj način. Moderna ili ne, sportska, ležerna ili glamurozna, obuća treba, zapravo MORA, da bude udobna. Ako vas stopala bole samo dok ste pred ogledalom stajali u prodavnici obuće i isprobavali željeni par, znajte da na takvu obuću ne vrijedi trošiti ni vrijeme ni novac. Nećete ih “razgaziti”, to se ne dešava. Nažuljaće vas, i svaki put kada se to dogodi čućete onaj mali glas koji vam je pri prvom susretu sa njima šaputao “dalje od njih, nisu za tebe”.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.