x

Za vikend veliko zahlađenje i minusi kakvi nisu zabilježeni ove zime!

Na područje Evrope spušta se polarna masa koja će doći i do Bosne i Hercegovine. Promjene u temperaturama očekuju se od vikenda, kada će uslijediti veliko zahlađenje i minusi kakvi nisu zabilježeni ove zime. 

U subotu se u BiH očekuje prodor hladne zračne mase sa sjevera kontinenta, koja će uvjetovati hladno i nestabilno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

U nedjelju, kao i početkom sljedeće sedmice, jutarnje prognozirane temperature zraka kretat će se od minus 17 do minus 10 stepeni Celzijusa, a u Hercegovini do minus pet.

Početkom sljedećeg mjeseca zadržat će se i dalje hladno vrijeme. Najniže temperature imat će vrijednosti od minus osam do minus dva stepena Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Meteorološki model ARPEGE predviđa da će u Evropi u sljedeća 72 sata pasti velika količina snijega. Najgore će biti u zapadnim Alpama, sjevernim Apeninima i u sjevernim Dinaridima.

Metereolozi već neko vrijeme najavljuju obilan snijeg, koji je u susjednoj Hrvatskoj počeo padati u srijedu. Snijeg, praćen jakim vjetrom, uzrokovao je velike probleme u cijeloj zemlji.

(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.