x

ZABORAVITE NA FEJSBUK I TVITER: Ova društvena mreža PLAĆA SVOJIM KORISNICIMA!

Najpoznatija afrička novinarka, blogerka i kolumnistkinja, Linda Ikedži, pokrenula je sopstvenu socijalnu mrežu u nameri da postane konkurentna Fejsbuku i Tviteru. Njena platforma se zove LIS (Linda Ikeji Social) i već tokom prvog dana, imala je više od 50.000 korisnika.

Linda je bivši model iz najvećeg nigerijskog grada Lagosa. Njena mreža nudi korisnicima ono što ni jedna druga nije predvidjela: preko nje se može kupiti bilo koji proizvod, bez potrebe da se posjeti bilo koja druga internet stranica.

 

Oko 40 miliona Nigerijaca svakodnevno koriste internet, imaju profile na društvenim mrežama i koriste uslugu kupovine na internetu. U roku od 10 dana broj korisnika je premašio 100.000, a Linda se nada da će kroz pet godina ugroziti popularnost Fejsbuka. To će učiniti tako što bi za uvođenje novog korisnika, postojeći dobijao novčanu nadoknadu.

 

– Svako ko stekne više od 50.000 prijatelja, automatski će početi da zarađuje. Naše stranice su preplavljene banerima i oglasima, a ukoliko nečiji profil zainteresuje veći broj korisnika, ići će mu procenat od profita na ime reklama – objašnjava Linda.

 

Vidjećemo da li će neko od korisnika u bliskoj budućnosti uspjeti da privuče magičnu cifru od 50.000 sljedbenika. Za sada Linda plaća svoje korisnike na nedjeljnom nivou, prenosi portal inovativnost.mk.

 

Poslije prve nedjelje je pedesetoro najuspješnijih korisnika podijelilo 63 dolara. Svaki od korisnika koji na mreži dijeli originalne sadržaje, može računati na adekvatan bonus.

 

Ako uzmemo u obzir neiskorištene potencijale Afrike koji se ogledaju u broju stanovnika, socijalna mreža bi mogla učiniti da Nigerija postane novi IT centar u ovom dijelu svijeta.

(Pink.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.