x

Zaglavio tempomat i otkazale kočnice. Vozač prešao više od 500 km dok nije ostao bez goriva

Kineski vozač doživio je trenutak užasa kada se za volanom Havala H6 zaglavio tempomat i prestale raditi kočnice. Njegov automobil, okružen policijskim kordonom, prešao je više od 500 km dok nije ostao bez goriva.

Kineski mediji pišu o opasnoj situaciji koja zvuči poput scenarija iz akcijskog filma. G. Luo je vozio kineski crossover Haval H6 na autocesti od Changsha, provincija Hunan do Yichuna, Jiangxi.

Morao je odvoziti gotovo 200 km rute. Zato je odlučio vožnju učiniti ugodnijom tako što je tempomat namjestio na brzinu veću od 100 km/h. U jednom trenutku odlučio je preuzeti kontrolu nad brzinom, no tada su nastali problemi.


Na pola puta shvatio je da ne može usporiti ni kočiti. Tempomat nije reagovao na promjenu postavki, a kočnice su prestale reagovati na naredbe vozača. G. Luo se isprva uspaničio, ali se nakon nekog vremena sabrao i obavijestio policiju za autoceste o problemu. Policajci su dojavu shvatili vrlo ozbiljno i vrlo brzo reagirali. Nakon nekog vremena na trasi se pojavilo nekoliko policijskih automobila, a organizovana pratnja ušla je u trag vozilu koje se otelo kontroli.


U međuvremenu su službenici kontaktirali Havalove inženjere u nadi da će pronaći rješenje problema. Nažalost, pored pokušaja otklanjanja kvara, automobil je nastavio nekontrolisano juriti autocestom.

Uz pomoć policije, automobil je sigurno ispraćen dok nije ostao bez goriva. To se dogodilo tek nakon 500 kilometara od mjesta gdje je vozač shvatio da je izgubio kontrolu nad vozilom. Tako je vozio gotovo tri puta duže od planiranog.


Nesretni automobil završio je u rukama istražitelja i proizvođača koji će utvrditi zašto su mu istovremeno otkazali tempomat i kočnice. Pretpostavljamo da će proći dosta vremena dok se gospodin Luo ponovno ne pouzda u moderne tehnologije u kineskim automobilima.


(automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.