x

nije sretna

Zaharova se oglasila o zabrani Lavrovu!

"Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije", rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova o zabrani prolaska ruskom šefu diplomacije, koji je trebao posjetiti Srbiju, ističući da nije Moskva ta koja stvara novu željeznu zavjesu, već da je Evropa ta koja ograđuje Rusiju.

"Baš danas, prije sat vremena, zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su komunikacijski kanal, ne dopuštajući prelet aviona Sergeja Lavrova, koji se spremao posjetiti Srbiju. Rusko izaslanstvo trebalo je stići u Beograd na razgovore. Države članice Europske unije i NATO-a zatvorile su zračni prostor, zatvorile su još jedan komunikacijski kanal", rekla je Zaharova za talijanski televizijski kanal La7, prenosi ruski Sputnik.


"Na kraju krajeva, neće biti željeznih zavjesa s naše strane, ne morate brinuti. Evropska unija je ta koja zavjesom zagrađuje Rusiju. Vaše greške su što ste previše sebični, što mislite da ste u središtu svijeta, da osim vas nema drugih naroda na svijetu. Nemate moralno pravo nekoga nečemu naučiti", rekla je Zaharova.


Podsjetimo, Crna Gora, Bugarska i Sjeverna Makedonija zabranile su prolaz zrakoplovu sa Sergejem Lavrovom kroz svoj zračni prostor prema Srbiji, kamo je ruski ministar vanjskih poslova danas trebao stići u dvodnevni posjet. No kako sad stvari stoje, čini se da od tog posjeta neće biti ništa.


To je indirektno potvrdio i ruski diplomat za Interfax rekavši sinoć da "ruska diplomacija još nije ovladala sposobnošću teleportiranja".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se u 10 sati zbog pitanja posjeta Lavrova s ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Harčenkom, a za 19:30 najavio je obraćanje javnosti u dnevniku javne televizije. 

.

.

.

.

.

.

Izvor: Index.hr 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.