x

ZAMM mC osvojio Ligu prvaka u amaterskom futsalu!

Ekipa ZAMM mC osvojila je titulu Lige prvaka u amaterskom futsalu – UEFS XXIX Champions league porazivši jučer u finalu prošlogodišnje pobjednike Torpedo Mami iz Moskve rezultatom 3:2. Na ovom nimalo lakom zadatku pred publikm u Sarajevu bh. futsaleri startali su pobjedom protiv Balak Panthersa (FRA), uslijedio poraz od Spartak Moscowe, te kao drugoplasirana ekipa grupne faze u polufinalu ostvaruju pobjedu nad VPS Novabrik iz Češke.

Utakmice Lige prvaka na kojoj je uz Puget Futsal (FRA) učestvovalo šest ekipa u organizaciji Amaterske futsal asocijacije (AFA) – članice UEFS-a, krovne europske futsal amaterske organizacije, odigrane su od 14. do 18. maja u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu. 

Bilo je ovo odlično i neizvjesno takmičenje uz odličnu organizaciju. Čestitke takmičarima, ali i organizatoru na sjajno obavljenom poslu – izjavio je na zatvaranju takmičenja Valeriy Akhumyan predsjednik UEFS-a.

Zadovoljstvo nije krio ni Muamer Muftić, predstavnk ekipe ZAMM mC i predsjednik AFA-e.

Ovo je najmanje od svega amaterski futsal. Gledali smo odlične utakmice i želju za pobjedom. Recimo, Spartak Moscowa nije uspio stići do finala, ali je pokazao izuzetnu spremnost, odlična ekipa. Torpedo je branio titulu prvaka i bili su skoro sigurni da će u tome i uspjeti. Međutim, ZAMM mC pokazao se u najboljem svjetlu, igrali smo srcem, atmosfera u timu je bila odlična, imali smo podršku publike i ušli u historiju Champions league – kazao je Muftć dodajući da će zahvaljujući odličnoj orgnizaciji AFA dobiti priliku od UEFS-a da iduće godine bude domaćin Eurospkog prvenstava u amaterskom futsalu.

Inače, reprezentacija Bosne i Hercegovne učestvovala je na Eurospkom prvenstvu u Španiji 2018. godine kada je osvojila 5. mjesto.

Za ZAMM mC u Ligi prvaka nastupili su: Milenko Ristivojević, Ibrahim Hršumović, Jasmin Hodžić, Mirza Selimović, Emir Omerhodzić, Nijaz Mulahmetović (C), Edis Mršo, Edin Mujezinović, Emir Sipović, Anel Smajić, Adnan Hidžić i Faris Smajić.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.