x

Zaoštrava se konkurencija: Fiat predstavio kupe-krosover

Fiat je objavio prve fotografije modela prikladnog, ali neinventivnog imena Fastback.

To je prvi kupe-krosover ili kupe-SUV, ako vam tako više odgovara, ovog brenda.

Italijanski proizvođač predstavio je Fastback u Južnoj Americi, s obzirom da je riječ o vozilu namijenjenom prije svega tržištima kao što su Brazil (gdje će se i proizvoditi) i Argentina, a gotovo je izvjesno da ga nećemo vidjeti sa ove strane Atlantskog okeana, prenosi B92.

Automobil koji pripada sve popularnijem segmentu zasnovan je na konceptu iz 2018, dok dizajnom podsjeća na kupe-krosover varijantu Fiata Pulse, također namijenjenog južnoameričkom tržištu.


Oba modela koriste MLA mehaničku platformu razvijenu za vozila koja se prave i prodaju u Južnoj Americi.

Fiat za sada nije objavio fotografije enterijera, ali treba očekivati da će unutrašnjost vozila biti gotovo identična onoj iz modela Pulse iz 2021.

Detalji o motorizaciji također nisu zvanično objavljeni, ali lokalni mediji pišu da će se ispod haube naći 1.0 turbo-benzinac sa 130 KS (96 kW) i 200 Nm. Kao jedna od opcija spominje se i atmosferski 1.3-litarski agregan koji proizvodi 107 KS (79 kW) i 134 Nm.


Oba ova motora se ugrađuju u pomenuti Pulse, a za prijenos snage se koristi manuelni ili CVT mjenjač, dok je pogon na prednje točkove.

Dimenzije nisu poznate, ali je jasno da se radi o vozilu iz kompaktnog SUV segmenta.

Ostaje da se vidi da li će Fiat ponuditi Fastback na još nekim svjetskim tržištima.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.