x

Zapečeni punjeni krompir

Odličan recept za ručak.

Sastojci

4 veća krompira

200 g pršuta

250 g pavlake  

200 g kačkavalja

origano po ukusu

Priprema

Krompir dobro operite, skuvajte u ljusci, pa ga presijecite na pola i kada se malo ohladi izdubite. Poređajte izdubljene polovine krompira u vatrostalnu posudu.

Za punjenje pomiješajte pavlaku, rendani kačkavalj, na kocke isječenu pršutu i malo origana. Malo rendanog kačkavalja ostavite sa strane da na kraju pospete preko krompira.

Napunite krompir pripremljenim filom i stavite da se peče u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pred kraj pečenja punjeni krompir prekrijte rendanim kačkavaljem, pa vratite u rernu na nekoliko minuta da se kačkavalj istopi. Poslužite toplo.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.