x

Teška situacija u milanskom klubu

Zarada 70 miliona: Inter je odabrao igrača kojeg će žrtvovati!

Radost navijača Intera nije dugo trajala poslije osvojenog Scudetta jer očigledno slijedi nova značajna promjena u igračkom kadru.

Finansijska situacija u Interu je zabrinjavajuća te je prodaja nekih od najboljih igrača pod moranjem kako bi se skupila sredstva za normalno funkcionisanje.

Klupski predsjednik Steven Zhang je odlučio da žrtveno jagnje bude Achraf Hakimi koji je bio zaista briljantan po desnoj strani tokom cijele sezone.

Inter će prodati Hakimija u narednih desetak dana, piše danas Gazzetta dello Sport. Odlični Marokanac će karijeru nastaviti u PSG-u.

Nerazzurri će od prodaje Hakimija zaraditi 70 miliona eura, nakon čega slijedi druga faza rekonstrukcije jer je u planu još odlazaka.


Novi prvak Italije će se riješiti još nekolicine igrača prvi na listi je Arthuro Vidal s platom od 6.5 miliona eura, zatim Radja Nainggolan koji je prošle sezone bio u Cagliariju.

Neće biti obnovljen ugovor Aleksandru Kolarovu, dok su na izlaznim vratima još Ivan Perišić te Joao Mario za kojeg se već duže vrijeme traži rješenje.

Na klupi Intera će u novoj sezoni nakon odlaska Antonija Contea sjediti Simone Inzaghi, siguran je još ostanak Romelua Lukakua koji je u prošloj sezoni bio najbolji igrač ekipe.


Prema nekim informacijama Inzaghi je izrazio želju za dovođenjem Emersona Palmijerija, no čelni ljudi tima sa Giuseppe Meazze su mu poručili da je to nemoguća misija zbog finansija. Stoga se Inzaghi mora okrenuti nekim realnijim opcijama, a jedna od njih je Filip Kostić.

Fudbaler Eintrachta pruža zaista sjajne partije u Bundesligi. U minuloj je sezoni postigao četiri gola i upisao nestvarnih 17 asistencija!

To ga je na najbolji mogući način preporučilo Inzaghiju koji je imao veliku želju da ga dovede i u Lazio. Da li će ga trenirati u narednoj sezoni ostaje da se vidi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.