x

SKANDAL NA BEŽANIJSKOJ KOSI

Zaratili preko tarabe: Brenu komšije prijavile inspekciji zbog nelegalne gradnje!

Lepu Brenu i njenog supruga Slobodana Bobu Živojinovića komšije su prije nekoliko mjeseci prijavile zbog bespravne gradnje kuće na placu u vlasništvu Grada Beograda pored njihovog porodičnog doma na Bežanijskoj kosi!

Kako Kurir saznaje, nekoliko starosjedilaca koji žive u neposrednoj blizini pozvalo je inspekciju i predočilo joj da pjevačica sa suprugom uveliko gradi objekat na parceli koja nije u njihovom vlasništvu.


- Znam tačno i ko je zvao i koliko puta. Do sada niko nije reagovao. Kad tako može da se zida, ajde i mi ćemo da gradimo na gradskom zemljištu. Ko zna koje su tu veze potegnute i ko im je obećao da će sve to biti u redu, ali ja ovdje živim godinama i tačno znam da ta parcela nije u njihovom vlasništvu. Nemam ništa protiv Brene i njene porodice. Jasno je da imaju novca i da para vrti gdje burgija neće, međutim, smeta mi što zakon nije isti za sve.


- Zašto to nije regulisano, nema ni table za gradnju, ništa, ama baš ništa. Pa ne gradi pjevačica u svom dvorištu, već na javnoj površini. Poslije se pitaju što komšije prijavljuju, pa zato što se osjećamo bezvrijedno kada neko može da uzima državnu imovinu, a neki od nas su podnosili zahtjeve da kupimo taj dio i bili smo mnogo puta odbijeni - kaže sugrađanin čije su ime i prezime poznati redakciji.


Da je u pitanju bespravna gradnja, pokazuje to što za objekat ne postoji građevinska dozvola u javno dostupnim dokumentima na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Upravo iz ovih dokumenata jasno je da je Brenina i Bobina parcela samo ona na kojoj je njihova kuća, a da je parcela van objekta vlasništvo Grada Beograda, kao i da nije formirana nova građevinska parcela na kojoj bi trebalo da se gradi bespravni objekat.


Kako sada izgleda gradilište bespravnog objekta u dvorištu Živojinovića, zabilježile su najprije kamere emisije "Paparaco lov".

Kurir je poslao pitanja i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, kao i Odjeljenju za građevinske i komunalne poslove Opštine Novi Beograd, kojoj pripada Bežanijska kosa, ali do zaključenja broja nisu dobili odgovore. Lepa Brena se, po običaju, ne javlja na brojeve poznate redakciji, pa nisu dobili ni njen komentar povodom ovog skandala.

.

..

.


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.