x

Ima nešto važnije od novca

Zašto je propao transfer Garetha Balea u Kinu?

Transfer Garetha Balea u kineski Jiangsu Suning je barem za sada propao.

Iako je sve bilo dogovoreno i čekalo se samo da Velšanin krene put Kine, gdje ga je čekao trogodišnji ugovor vrijedan 22 miliona eura po sezoni, danas je objavljeno kako je transfer propao.

Zna se i razlog zašto Bale već nije krenuo put Kine. To je porodica koja ga je uspjela nagovoriti da ipak ne ide na Daleki Istok.

Tako je 30-godišnji ofanzivac na kraju odlučio da uzme još nekoliko dana kako bi razmislio o svemu. Kinezi međutim nisu odustali i dali su mu rok do 31. jula kako bi dao konačan odgovor.

Porodica bi sa druge strane radije ostala u Evropi. To je dobra solucija i za Real koji bi u tom slučaju dobio i određenu odštetu, pa su mu pustili da sam odluči o svojoj sudbini.

Ono što je sasvim jasno je to da ga trener Zinedine Zidane ne želi u ekipi i želi da on što prije napusti ekipu koja se priprema za početak nove sezone.

Bale proteklih šest godina proveo u Realu. Osvojio je u ovom klubu sve što je mogao, ali povrede su ga dobro mučile i nikada nije opravdao cijenu od 100 miliona eura koliko je plaćen.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.