x

Zašto su mnoge moderne žene sve manje privlačne muškarcima - Mišljenje psihologa

Mnogi muškarci i žene kažu da ih ne zanimaju ozbiljne veze, da im niko nije potreban. Ovo je samo još jedan od izgovora, gdje ne žele da priznaju da griješe.

Kod većine takvih osoba, postoji unutrašnja, neizražena želja. Obično krivicu prebacuju na partnera, jer lakše je zamjeriti suprotnom polu, nego poraditi na svojim greškama. Međutim, za sve postoji razlog, stvari treba uvijek dublje sagledati. Zbog čega ustvari dolazi do pada interesovanja za žene?

1. Dosta žena želi da je nezavisna, samo svoja, originalna, a pri tom i ženstvena. Vrlo teško je povezati ove neke osobnosti. Muškarci smatraju da žena ne može biti potpuno nezavisna, oni ih osuđuju i napuštaju. Ne žele da takvim osobama pruže bilo kakvu mogućnost zajedničkog odnosa.


2. Žene koje žele nezavisnost, također su spremne i na rivalstvo. Odnosno, mnogo žena voli da se nadmeće, da pokaže svima svoju superiornost. Da bi brak ili veza uspjela, rivalstvo ne treba da uopšte postoji. U braku su kompromis i harmonija najvažniji, a ako se borite jedno protiv drugog ne možete uspjeti.

3. Svi muškarci, kakvi god bili, bogati, siromašni, slabi ili jaki, žele da pored sebe imaju djevojku koja na bilo koji način zavisi od njih. Ako je žena na poslu vođa i takvu situaciju prenese u kuću i svoju porodicu, dolazi do raznih posljedica. Muškarac ne želi da pored sebe ima djevojku koja će upravljati s njim kao da je marioneta. On želi da se pita za određene stvari, a da ona zavisi od njega.


4. Mnogo parova započne vezu, ali se vrlo brzo udalje jedno od drugog. Naravno da će tada muškarac da izgubi interesovanje za nju. On želi da pored sebe ima djevojku kojoj je potrebna pažnja i ljubav.

Žene, pokušajte biti ženstvenije, potrudite se da napravite kompromis sa svojim muškarcem i da zajedno uživate u ljubavnom odnosu.


(infopult.info)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.