x

Zašto varamo? Zbog ovih šest stvari dozvoljavamo i opravdavamo preljube!

Mnogi misle da jedna stvar u dugim vezama nije bitna, ali terapeuti kažu da je to velika laž.

Fizička privlačnost u vezi je bitna jer parovi često to nadomjeste u trećoj osobi, prebacuju partneru druge stvari, a posljedice toga da vas partner ne privlači seksualno su veoma velike.

#1 Nemate se.sualni život  

Ljudi u vezama u kojima nema se.sualne privlačnosti imaće vrlo malo se.sualnih odnosa. Terapeut Fiona Amoabil kazala je kako je imala parove koji nisu bili intimni i po 15 godina. Većina ovih partnera spava u odvojenim krevetima. Razlog je što mnogi od njih nisu nikada imali dobar se.sualni život. 

#2 Afere

Nedostatak se.sualne privlačnosti, pa i seksa, ostavlja otvorena vrata trećoj osobi i aferama. Prema riječima Amaobil, ljubavnika najčešće traži partner koji osjeća manju se.sualnu privlačnost i to najčešće u teretani. Onog trenutka kada veza s ljubavnikom postane se.sualna postaje sve teže to prekinuti.

#3 Stiničarenje

Kada se partner osjeća “zarobljeno” i nesretno u vezi, onda konstantno traži stvari koje su pogrešne kod njegovog partnera (način na koji miriše, način na koji jede, riječi koje koriste). Stvari koje su nekada voljeli sada ih nerviraju. Ovo je sadističko ponašanje i teško je prekinuti.

#4 Distanciranje

Partner koji ne osjeća privlačnost ostaće po strani, ali problem je što ovo ne znači samo da nema seksa već se može udaljiti i fizički i emotivno.

#5 Nedostatak poštovanja

Pojedinci koji ne osjećaju privlačnost mogu pokazivati nedostatak poštovanja prema svom partneru – podbadanja, vrijeđanja u javnosti, te ponižavanje, koje pokazuje najveći stepen nezadovoljstva u vezi.

#6 Nedostatak privrženosti

U vezama u kojima ima malo ili nimalo seksa većinom nedostaje i privrženost koja se pokazuje kroz sitnice. Rijetko se drže za ruku, skoro nikako ne šetaju zagrljeni ili čak ne sjede zajedno na kauču dok gledaju televiziju.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.