x

ZAŠTO VOZAČ NIJE KOČIO? Kako je došlo do stravične tragedije u kojoj je mali Aleksa (10) izgubio život?!

Aleksa D. (10), učenik OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Subotice, poginuo je na Divčibarama kada je na njega, dok je sa drugarima prelazio put, autom naletio Beograđanin V. V. (43).  

Kako se sumnja, vozaču „tojote“ najvjerovatnije su otkazale kočnice jer je i video snimak sa sigurnosnih kamera u neposrednoj blizini mjesta nesreće pokazao da se V. V. uopšte nije zaustavljao, niti pokušao da koči iako se pred njim nalazila kolona djece.

Valjevska policija je odmah poslije nesreće uhapsila V. V. Alkotestiranje je pokazalo da nije bio pod uticajem alkohola, ali mu je krv uzeta na analizu nakon čega će biti predat osnovnom tužiocu u Valjevu sa krivičnom prijavom za teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja.

Uviđaj na licu mjesta pokazao je da ne postoje tragovi kočenja. Naložen je i vanredni tehnički pregled njegovog automobila.

Učitelj koji je bio na kraju kolone mahao je vozaču da stane, ali vozač nije reagovao. Aleksa je stradao na licu mjesta od teških posljedica povrede glave.

Vozač je direktno udario u malog Aleksu i njegove drugarice dok su prelazili ulicu u koloni.

Mali Aleksa stradao je na začelju kolone, dok su dvije djevojčice povrijeđene. Đaci su juče posljednjeg dana ekskurzije krenuli iz hotela u obilazak centra kada je došlo do strašne nesreće.

- Kolona učenika je prelazila ulicu, na čelu je bila učiteljica, koja je prvo izašla na kolovoz i signaliziranjem praktično zaustavila saobraćaj, dok se na začelju nalazio učitelj. On je i uočio „tojotu“ koja se iz pravca Kaone kretala ka centru Divčibara. Vozač nije smanjio brzinu iako mu je mahao pokazujući mu da stane. Sve se dogodilo kao u magnovenju. Vrisak djece dok „tojota“ nalijeće na njih. Udarac je bio tako snažan da je dječak odbačen dvadesetak metara - pričaju očevici.


Pored Alekse, koji je život izgubio na licu mjesta od posljedica teških povreda glave i tijela, „tojota“ je zakačila i dvije desetogodišnje učenice V. T. i T. S. Djevojčice su odmah prevezene u Urgentni u Valjevu i nakon saniranja preloma potkoljenice i skočnog zgloba sa šinom su puštene kući.

Porodičnom kućom gdje je mališan živio odjekuju jecaji. Roditelji Vladimir i Marina čim su čuli strašnu vijest krenuli su na put.

U OŠ „Miloš Crnjanski“ u Subotici, koju pohađaju djeca na koje je naletjelo vozilo, muk i suze. Ispred direktorove kancelarije zaposleni u suzama.


(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.