x

Zašto žene žude za vjenčanjem?

Svaka žena, čak i ona koja tvrdi suprotno, u dubini duše sanja o vjenčanju s voljenim muškarcem. Priželjkuje bajku, sretan život, dijete i sve što donosi život u dvoje.

#1 Žene žele bajku

Od djetinjstva, svaka žena zamišljala snažnog i brižnog čovjeka, lijepu ljubavnu priču, bijelu haljinu, stotine latica ruža i dalje prema scenariju – “živjeli su sretno do kraja života”. Sazrijevši, shvatimo da u životu nije uvijek tako. Ali san je još uvijek živ i negdje je duboko u duši. I nije nas briga što u stvarnosti brak uopšte nije bajka, već radite bez odmora i pauza za ručak.

#2 Želite finansijsku stabilnost

Nema stambenog problema, potrebe za radom i brige za sutra … Nažalost, novac u savremenom svijetu, mnogo rješava – na primjer, dobar lijek, mogućnost da se vidi svijet i banalna udobnost. I prije ili kasnije jednostavno se umorite od toga da sve doprinosite sami.

#3 Želite dijete

Dijete bi trebalo da odraste u punopravnoj porodici, ima mamu i tatu – prema statistici, oko 60% ljudi dijeli ovo mišljenje. Da, danas možete roditi dijete “za sebe”. Ali dijete je velika odgovornost, a pružiti mu sretnu budućnost zajedno je, naravno, lakše nego kada ste sami.

#4 Vi želite “kao i svi drugi”

“Imate li već 30 godina, a još niste udati?” – mamine prijateljice su baš zainteresovane. A vaše drugarice u međuvremenu su već dugo u braku. Tako da je to prihvaćeno u društvu – a neskladnost sa standardima je vrlo neprijatna. Kod nas se mnogi vjenčavaju zbog socijalnog pritiska ili zbog zadovoljstva dosadnih rođaka. Ponekad su takvi brakovi čak uspješni.

#5 Potrebna vam je nova faza razvoja

Karijera, impresivna putovanja, ništa manje impresivna kolekcija cipela… Vrijeme je da osvojimo nove nivoe – u porodičnom planu. Nema ništa loše u ovoj težnji, čak i obrnuto: to je odličan podsticaj. Glavno je da ta želja nije samo još jedan cilj na putu, već da budete spremni raditi na porodičnim vezama iz dana u dan, iz godine u godinu.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.