x

pogledajte ko je sve prošetao

Zavirite na prvi ovogodišnji crveni tepih Sarajevo Film Festivala! (Galerija)

Sinoćnje otvaranje 27. izdanja Sarajevo Film Festivala obilježilo je prisustvo brojnih zvanica što iz svijeta filma i kinematografije, tako i brojnih ličnosti iz javnog života naše države, ali i regiona.

Počev od glumačke ekipe filma "Deset u pola" koja uključuje Branka Đurića Đuru, Izudina Bajrovića, Helene Vuković, Kerima Čutune, Gorana Navojeca, Anja Matković, na otvorenju se pojavio i reditelj filma, bh. oskarovac Danis Tanović.


Crveni tepih su svojevrsno otvorili glumac Tarik Filipović i njegova supruga Lejla, koji su bili među prvim gostima.


Među zvanicama bili su i brojni političari poput Erica Nelsona, premijera Kantona Sarajevo Edina Forte sa suprugom, Elmedin Konaković sa suprugom Dalijom, a otvaranje je posjetio i guverner Centralne banke Senad Softić dok je Peđa Kojović viđen na premijeri filma "Deset u pola".


Također, na crvenom tepihu bili su i naša rediteljica Jasmila Žbanić čiji će se film "Quo Vadis, Aida?" prikazati u okviru festivala, a tu je bila i Jasna Đuričić koja tumači glavnu ulogu u ovom filmu.

Božo Vrećo i Džejla Glavović plijenili su pažnju svojim modnim odabirima, a u centru pažnje bio je i ovogodišnji dobitnik nagrade Počasno srce Sarajeva, čuveni reditelj Wim Wenders.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić/Ekskluziva

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.