x

oaza mira

Zavirite u dvorac Dragane Mirković od 50 miliona eura: 235 prozora, muzej, balska dvorana...

Folk zvijezda Dragana Mirković sa mužem Tonijem i djecom, Manuelom i Markom, živi u Beču, u velelepnom dvorcu od 50 miliona eura.

Zamk Ebenfurt nadomak Beča Draganina je oaza mira, a jedna od najzanimljivijih činjenica o dvorcu jeste da je u njemu nekada živjela Marija Terezija, koja je krajem 17. vijeka često boravila u njemu.


Dragana svoj privatni život ne eksponira javno, ali nije odoljela da pokaže historijsko zdanje, na koje je veoma ponosna. Dvorac u potpunosti nije renovira, baš iz razloga što je pjevačica željela da sve bude autentično, pa je za uređivanje potrebno mnogo više vremena.


Enterijer dvorca su ona i njen suprug Toni zajedno sređivali, a odabirom namještaja se, uglavnom, on bavio. Unikatne predmete su uglavnom kupovali u Italiji, ali nisu birali određeni motiv ili temu, već ono što im se dopadalo u određenom trenutku.

Posebno je ponosna na kupatilo koje je kompletno ukrašeno Svarovski kristalima, sa antičkim motivima, Versace komoda. Oni su dio dekoracije i u dnevnoj sobi.


Dvorac posjeduje balsku dvoranu, gdje pjevačica organizuje porodične proslave, a radi se i na muzeju, u sklopu imanja, koji će biti otvoren za posjetioce.

Govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom istakla da ne zna koliko je soba u njenom domu, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.


- Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u dijelu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Dio prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posjetioce i školske ekskurzije, ali ne namjeravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahtijeva vrijeme, za šta će biti zaduženi pravi umjetnici - rekla je Dragana jednom prilikom.


Poseban Draganin kutak jeste galerija u kojoj se nalaze sve uspomene koje je stekla tokom karijere, od nagrada do poklona fanova.

Inače, Draganin dom je ranije želio da kupi šeik za čak 200 miliona eura, ali je Dragana ljubazno odbila njegovu ponudu.

.

.

.

.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.