x

Zavirite u najmanju kuću u Londonu: 13 kvadrata u kojima vam baš ništa ne fali

Arhitekti Nina Tolstrup i Jack Mama preuredili su nekadašnji taksi ured od svega 13 kvadrata inspirirajući se dizajnom kampera i manjih jahti.

Minijaturni stanovi od tek nekoliko kvadrata postali su svakodnevna pojava u brojnim svjetskim metropolama gdje su cijene života visoke, a potražnja iznimno velika. I London je jedan od takvih gradova.

No mali stan ne mora biti sinonim i za zakrčen prostor po kojem se ne možete kretati. Dokazao je to i arhitektonski studio Studiomama koji je odlučio renovirati minijaturnu jednokatnicu u Islingtonu u sjevernom Londonu u udobno mjesto za život.


Arhitekti Nina Tolstrup i Jack Mama preuredili su nekadašnji taksi ured od svega 13 kvadrata inspirirajući se dizajnom kampera i manjih jahti. Iako mnogi vjeruju da je ovo najmanja kuća u Londonu u njoj se i dalje našlo mjesta za kupaonicu s toaletom, kuhinju s blagovaonicom, spavaću sobu, pa čak i prostor za rad i opuštanje.

Tajna se, dakako, skriva u multifunkcionalnom namještaju od šperploče po mjeri koji se prilagođava potrebama – lako se može premjestiti, povećati, izvući i spremiti. Veliki ormar, primjerice, skriva krevet na rasklapanje koje se diže i spušta po želji.

Blagovaonski stol s klupicom za dvije do četiri osobe se može proširiti i pretvoriti u mjesto za objedovanje šest osoba. Iz ormara možete izvući i stojeći radni stol, kuhinjsku površinu za sjeckanje povrća, ali i klupicu za ispružiti noge nakon dugog radnog dana.


Ovo mjesto djeluje kao ugodno mjesto za život zahvaljujući velikim prozorima koji propuštaju mnogo dnevne svjetlosti, ali i neutralnim bojama namještaja.

Kako to izgleda kada živite u Londonu u kući od 13 kvadrata pogledajte u YouTube videu kanala Never Too Small.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.