x

Zavirite u skriveni biser Bavarske: Detaljan vodič za prekrasni Memmingen, koji će vas oduševiti

Unatoč svojoj "maloj veličini" nudi puno jedinstvenih i zadivljujućih znamenitosti koje bi nas naučile o velikoj povijesti Njemačke. I ne samo to, Memmingen će sa zadovoljstvom posjetiti oni koji vole dobru hranu i tradiconalna njemačka jela.

Imao sam i ćaću i mater, ali mi je Njemačka bila i otac i majka, riječi su to neznanog junaka s područja Balkana koji je u ovoj europskoj državi zarađivao za kruh, pa i nešto više, jer za to nije imao priliku u ekonomski kontroliranoj Jugoslaviji. Ako planirate ovih dana do Njemačke, prava mala šteta je ne posjetiti Bavarsku, koja je puna zanimljivih stvari u kojima će svaki pravi putoljubac uživati.

Da vam ne bismo pisali o onom što je svojevrstan mainstream kada je u pitanju ova nogometno-ljekarnička regija (Bayer, Bayern... Niko i njegov brat Robert - također), provest ćemo vas kroz mali, ali lijepi Memmingen, koji se nalazi na području takozvane Švapske Bavarske.


U prošlosti je to bilo nešto šire i drukčije, a danas se, pak, Švapskom smatraju dijelovi savezne države Baden-Württemberg (točnije teritorij nekadašnje kraljevine Württemberg) te Bavarske. Unutar Bavarske postoji upravno područje poznato i kao Švapska Bavarska, s glavnim gradom Augsburgom. Stanovnici Švapske nazivaju se Švabe (Schwaben) iako ne govore svi švapskim dijalektom.


Memmingen je mali grad u upravo toj pokrajini. Unatoč svojoj "maloj veličini" nudi puno jedinstvenih i zadivljujućih znamenitosti koje bi nas naučile o velikoj povijesti Njemačke. I ne samo to, Memmingen će sa zadovoljstvom posjetiti oni koji vole dobru hranu i tradicionalna njemačka jela.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.