x

turnir više od igre

Završen praznik rukometa u Sarajevu! (Galerija)

U Sarajevu je svečanom dodjelom pehara pobjednicima završen 6. BSP Oil međunarodni rukometni turnir VIŠE OD IGRE za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine i regiona.

U organizaciji udruženja SPIRITUS u Sarajevu se održao 6. BSP OIL Međunarodnom rukometnom turniru za mlade pod nazivom „VIŠE OD IGRE“. Turnir se igrao u tri generacije dječaka (2004., 2006. i 2008. Godište) i jednoj generaciji djevojčica (2008. godište).

Turnir se realizovao u periodu od 17.09. – 19.09.2021. godine u sportskim dvoranama u Sarajevu. Na turniru su učestvovali klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.


U kategoriji juniora, 2004./2005. godišta najuspješnija je bila ekipa RK Crvena Zvezda i Srbije sa ostvarenih svih 5 pobjeda, drugo mjesto je ostvarila ekipa HRK Izviđač iz BiH dok je kao trećeplasirana ekipa završila ekipa RK PPD Zagreb iz Hrvatske. Ostatak poretka je ORK Bosna Sarajevo kao četvrtoplasirana ekipa, RK Vogošća kao petoplasirana ekipa i RK Sloboda Tuzla kao šestoplasirana ekipa.

Najbolji strijelac turnira je Jure Bubalo iz HRK Izviđača, najbolji golman je Aleksa Bogunović iz RK Crvene Zvezde i za najboljeg igrača prema izboru trenera ekipa učesnika je izabran Zlatko Ševo iz ekipe HRK Izviđač.


U kategoriji kadeta, 2006./2007. godišta najuspješnija je bila ekipa RK PPD Zagreb iz Hrvatske sa ostvarenih 6 pobjeda, drugo mjesto je ostvarila ekipa RK Konjuh iz BiH dok je kao trećeplasirana ekipa završila HRK Izviđač iz BiH. Ostatak poretka je HMRK Zrinjski iz BiH kao četvrtoplasirana ekipa, RK Krivaja iz BiH kao petoplasirana ekipa, ekipa RK Crvena Zvezda iz Srbije kao šestoplasirana i RK Budvanska rivijera iz Crne Gore kao sedmoplasirana ekipa.


Najbolji strijelac turnira je Alem Hadžić iz RK Konjuh, najbolji golman turnira je Alem Mulavdić iz RK Konjuh, a za najboljeg igrača prema izboru trenera ekipa učesnika je izabran Josip Janjić iz ekipe RK PPD Zagreb.

U kategoriji pionira, 2008./2009. godišta najuspješnija je bila ekipa RK PPD Zagreb iz Hrvatske, drugo mjesto je ostvarila ekipa HRK Izviđač iz BiH dok je kao trećeplasirana ekipa završila RK Krivaja iz BiH. Ostatak poretka je RK Sloboda iz BiH kao četvrtoplasirana ekipa, RK Sedmerac iz BiH kao petoplasirana ekipa, HMRK Zrinjski iz BiH kao šestoplasirana ekipa i RK Čelik Junior iz BiH kao sedmoplasirana ekipa.


Najbolji strijelac turnira je Vito Raguž iz RK PPD Zagreb, najbolji golman turnira je Lovro Dumić iz RK PPD Zagreb a za najboljeg igrača prema izboru trenera ekipa učesnika je izabran Kristijan Bebek iz ekipe HRK Izviđać.

U kategoriji pionirki, 2008./2009. godišta najuspješnija je bila ekipa ŽRK Trebjesa iz Crne Gore, drugo mjesto je ostvarila ekipa ŽORK Split iz Hrvatske dok je kao trećeplasirana ekipa završila ekipa ŽRK Iskra iz BiH. Četvrto mjesto je osvojila ekipa ŽRK Hadžići iz BiH.


Najbolja strijelkinja turnira je Anđelina Orbović iz RK Trebjesa, najbolja golmanica turnira je Dubljević Maša iz RK Trebjesa a za najbolju igračicu prema izboru trenera ekipa učesnika je izabrana Anđelina Orbović iz ekipe RK Trebjesa.

U veoma teškom vremenu za sport u BiH ispred organizacije smo uspjeli da sve zacrtane ciljeve turnira ostvarimo i skoro sve ekipe su najavile svoj povratak na 7. Međunarodni rukometni turnir u 2022 godini. U 2021 godini u Sarajevu smo ugostili preko 500 dječaka i djevojčica.


Veliku zahvalnost dužni smo Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, potpredsjedniku Federacije BiH gospodinu Milanu Dunoviću i Općini Novi Grad Sarajevo, te sponzorima kompanijama BSP OIL kao generalni sponzor, BH TELECOM kao zlatni sponzor te AC QUATTRO, ELGRAD, AUSTROTHERM, FRANCK, REGENERACIJA i LOVIC&CO. Veliku zahvalnost smo dužni dati i svim medijima koji su podržali djecu i turnir namijenjen njihovom razvoju.

,

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.