x

Završen Sharks Kup: Ajna Talić i Danja Alikaflić osvojile tri medalje, mnoštvo ličnih rekorda

Ove subote održan je VI Međunarodni plivački miting “Sharks Kup 2021” kojeg je organizovao Plivački klub “Sharks” iz Sarajeva. U veoma dobroj organizaciji na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu učestvovalo je 460 takmičara u konkurenciji 26 plivačka kluba iz Albanije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen sa 18 takmičara. Ostvaren je plasman na 15. mjesto u konkurenciji svih klubova u ekipnom bodovanju, a osvojene su i tri medalje. Boje našeg Kluba branili su Lejna Kreso, Harun Hajdarović, Fatih Agović, Džana Žmiro, Dani Ridvan Bošnjić, Benjamin Halilović, Lana Zlomušica, Ajnur Talić, Jan Bošnjak, Harun Salčin, Eldin Šendro, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Fatih Boškailo, Ajna Talić, Ema Penava, Emin Begić i Abdullah Marić.

Zacrtani cilj pred ovo takmičenje bio je pomjeranje granica ličnih rekorda što su uspjeli svi plivači u gotovo svim disciplinama koje su plivali. Posebno su se istakle dvije prelijepe djevojčice Ajna Talić i Danja Alikalfić.

Ajna Talić (2012) je nakon veoma kratkog perioda treniranja pokazala veliku upornost i ljubav prema ovom sportu te je sav trud krunisala sa dvije medalje na ovom takmičenju, jednom srebrnom i jednom bronzanom. Druga je bila u disciplini 50 metara prsno, a treća na 50 metara delfin.

Danja Alikalfić (2011) je osvojila jednu bronzanu medalju i to u disciplini 50 metara delfin stilom, u svojoj kategoriji.

Plivači Veleža nastavljaju sa pripremama za nove izazove koje dolaze veoma brzo. Idemo dalje!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.