x

Završena tradicionalna dvodnevna manifestacija: U Sarajevu se okupili najbolji vinari iz BiH i regiona

Na dvanaestom Međunarodnom festivalu vina i gastronomije "Sarajevo Vino fest", učestvovalo je oko 60 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda iz BiH, ali i regiona.

Pored izlagača iz BiH, na festivalu učestvuju izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, a posredstvom distributera festival je prilika i da se probaju vina iz Francuske, Italije, Španije, Portugala, Amerike, Novog Zelanda... Posjetioci su mogli uživati u vinima domaćih vinarija “AG Međugorje”, “Matić”, “Keža”, “Vukoja”, “Ostojić”, “Jungić”, “Marijanović”, “Hercegovina vino”, “Tolj”, “Vilinka”, “Anđelić”, “Hercegovina Produkt”, “Vučić”, “Buntić”, “Sivrić”, “Povratak”, “Hepok”, “Zadro”, “Andrija”, “Petijević”… 

- Što se tiče festvala i svega ostalog ja sam prezadovoljan. Sve je odlično organizirano. Od smještaja, ambijenta, posjetilaca, zabavnog programa. Sve pohvale idu na račun organizatora. Ovo je region u malom – kaže Josip Tolj iz vinarije Tolj iz Čitluka. 

Uz dobru ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetioci u hotelu Holiday dva dana su uživali i u zanimljivim muzičkim sadržajima. 

Na “Sarajevo vino festu” su uživale brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života BiH, kao što su Adin Hebib, Tanja Đurović, Dario Delibašić, Dejan Radović, Mirsad Ćatić Čuperak… 

- Tradicionalno već godinama dolazim na ovaj odlični festival. Čestitam organizatorima što su ponovo na jednom mjestu okupili najbolje vinare iz BiH i regiona. Sreo sam mnogo prijatelja među kojima je i Andrija Vasilja u čijim vinima iz Međugorja uživam već decenijama – kaže Adin Hebib.


(Ekskluziva.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.