x

Završeno državno prvenstveno BiH: Osam medalja i naslov prvaka stižu u Mostar

Završeno je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. Plivački savez Bosne i Hercegovine je organizovao Prvenstvo na 50 metarskim bazenima koje se zbog epidemioloških razloga održavalo na dva bazena istovremenu, u Banja Luci i u Sarajevu.

Plivački klub “Velež” je učestvovao sa ekipom od osam takmičara. Radi zdravstvenih problema sastav bi bio znatno brojniji i jači, ali Benjamin Muratović, Bakir Bajgorić, Lana Janković, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Džana Bajgorić i Džana Žmiro su odlično plivali, u većem broju disciplina ostvarili najbolja vremena, a osvojeno je i osam medalja.

Četiri medalje osvojio je Danis Alikalfić (2006) koji je ponio i titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Tri srebrne medalje i tri titule viceprvaka Bosne i Hercegovine ostvario je u disciplinama 100 metara prsno te 50 i 100 metara leđno. Najbolji u svojoj kategoriji bio je u disciplini 50 metara prsno i time postao prvak Bosne i Hercegovine!

Adnan Žmiro (2006) je osvojio tri medalje. U disciplini 50 metara delfin je osvojio srebrnu medalju čime je dobio status viceprvaka Bosne i Hercegovine. Dvije bronzane medalje osvojio je na 50 metara slobodno i 100 metara delfin.

Benjamin Muratović (2003) je uprkos veoma zgusnutom rasporedu uspio ostvariti treće najbolje vrijeme i time osvojio bronzanu medalju udisciplini 200 metara mješovito.

Plivači našeg Kluba će sada na zasluženu pauzu nakon koje kreću pripreme za nove izazove i, sigurni smo, nove pobjede!

Ekipa, bravo!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.