x

u sarajevu

Završeno veliko finale 12. Sportskih igara mladih! (Galerija)

Nakon 120 dana takmičenja u 45 bh. gradova i polufinalnih turnira u Mostaru, Srebrenici, Bihaću, Tuzli i Zenici, održano je i veliko finale 12. Sportskih igara mladih uz prijateljsku podršku kompanije m:tel.

Sarajevo je u periodu od 5. do 7. jula bilo domaćin najboljim ekipama iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na završnici ovogodišnjih Sportskih igara. Devetsto dječaka i djevojčica iz više od 60 bh. gradova uživalo je u trodnevnim takmičenjima, ali i zabavnom programu.


Foto: Tea Senić

Učesnici su u sklopu finala, pored takmičenja, učili o zaštiti životne sredine, ekologiji i reciklaži volonterizmu, važnosti obrazovanja i osnaživanja djevojčica i žena u društvu.

Prije svečane dodjele medalja, mnogobrojni gosti odigrali su utakmicu u igri između dvije vatre sa najmlađim SIM-ovcima, a potom su mali SIM-ovci, velikima dodijelili medalje.


Proglašen je i novi Mladi Ambasador, Aleksej Sandić, učesnik Igara koji se svojim ponašanjem, na terenu ali i van njega, pokazao kao neko ko bi trebao biti uzor novim generacijama SIM-ovaca.

Uručivši medalje najboljim takmičarima, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel, Milosav Parezanović rekao je:


“Zadovoljstvo nam je što smo bili dio i ove velike sportske manifestacije. Okupiti mlade ljude oko pravih vrijednosti, promocija sportskog duha, njegovanje starih i stvaranje novih prijateljstava, cilj su društveno odgovornog poslovanja kompanije m:tel. Najveća nagrada za dobro obavljen posao svakako su ovi iskreni osmjesi mališana koji su nas danas i proteklih dana okružili i oraspoložili“.


Prenos otvaranja sportskih igara mladih bio je omogućen putem Arena sport kanala na svim m:tel TV platformama, a već početkom avgusta na Areni sport emitovaće se i poseban serijal posvećen ovoj manifestaciji.


"Drago nam je da i na taj način pomažemo promociji njegovanja sportskog duha i fair play igre. Kompanija m:tel svojim jedinstvenim i iskrenim prijateljskim pristupom društvenoj zajednici, nosi imidž kompanije koja je odgovorna prema društvu u kojem živi i posluje i uvijek smo tu za sve one koji nas trebaju i očekuju našu podršku", dodao je Parezanović.


Medalje su u 2022. godini otputovale u Sarajevo, Mostar, Zvornik, Brčko, Gračanicu, Banoviće, Bijeljinu, Srebrenik, Gradačac, Stolac, Zavidoviće, Gornji Vakuf-Uskoplje, Ljubuški, Maglaj, Kakanj i Banju Luku, a pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje će naši mali reprezentativci odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih će svoje ovogodišnje aktivnosti nastaviti kroz m:tel SIM Turneju radosti u 6 gradova.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Tea Senić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.