x

Zanimljiv "izum"

Zbog čega fudbaleri Chelseaja griju kopačke u mikrovalnoj prije utakmice?

Fudbaleri londonskog Chelseaja prije skoro svake utakmice koriste mikrovalnu kako bi zagrijali svoje kopačke.

To se posebno koristi kada se mečevi igraju tokom zime i po hladnijem vremenu, a jedan od izvora iz kluba otkrio je za The Sun zbog čega se mikrovalna pećnica nalazi u svlačionici Plavaca.

Naime, jedan od ekonoma kluba sa Stamford Bridgea otkrio je da su modernije kopačke dosta drugačije od nekadašnjih, te da mikrovalnu koriste kako bi ih zagrijali jer su one tada dosta udobnije za nošenje.


"Moderne kopačke za fudbal su dosta krute i tijesne za noge bez obzira što igrači nekada uzmu i za broj veće", naveo je on i nastavio.

"To je posebno problem kada je hladnije vrijeme jer su kopačke dosta neudobne, a to se posebno odnosi na ove novije moderne modele. Igrači ih stavljaju u mikrovalnu minut ili dva kako bi se ugrijale i samim time bile udobnije jer koža više ne bude tako kruta. Oni žele najbolje od opreme koju koriste i to je način kako najbrže da riješe problem pred utakmicu".


Mikrovalna pećnica se u svlačionici londonskog kluba nalazi od prošle sezone i igračima se taj "dodatak" itekako svidio jer su shvatili da doista funkcioniše i da su im kopačke znatno udobnije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.