x

Zbog olujnog vjetra na snazi meteoalarm, moguć prekid prometa i nestanak struje!

Prognoza meteorologinje N1 Tee Blažević. Na Puntijarki su zabilježeni udari jugozapadnog vjetra od 97 kilometara na sat, stoga Državni hidrometeorološki zavod poziva na oprez!

Na snazi je Meteoalarm, sustav koji nas informira o ekstremnim vremenskim prilikama, što je u ovom slučaju vjetar olujne jakosti. Upozorenje visokog stupnja na snazi je za gorje, Međimurje, Zagorje i Podravinu.


Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom. Vrlo vjetrovito je, jer nam se sa sjeverozapada približava frontalni poremećaj, zbog čega će danas biti uglavnom oblačno, a treba računati na slabu kišu u većem dijelu zemlje, osobito kasnije tijekom dana i u noći.

Uz kišu, koje će biti i sutra u noći na srijedu i u srijedu, moguća je i koja pahulja snijega. Bit će to vrlo slaba oborina, uslijed kratkotrajnog zahlađenja, jer nam već u drugom dijelu tjedna slijedi zatopljenje.


(N1)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.