x

Zbog ovih pet stvari često sumnjamo u lojalnost partnera

Ako ste bar jednom pomislili da vas dečko vara, a istovremeno se osjetile loše, niste same. Prirodno je da se brinete o harmoniji u svojim odnosima – tako se ispoljava prava ljubav i duboka emotivna vezanost. Ali, ako nepovjerenje prema partneru postane hronično i sprečava da uživate u odnosu, to je razlog za razmišljanje.

Izdvojili smo pet glavnih razloga zašto ljubomora može otrovati naše živote.

#1 Početak odnosa

U prvim sedmicama i mjesecima veze tek počinjemo da se upoznajemo – partner jednostavno nema vremena da dokaže svoju naklonost prema nama, a mi ne znamo šta da očekujemo od njega.

#2 Nestabilnost

Ljubomora je prirodna u odnosima koji ne izgledaju ozbiljno. Ako ste sigurni da se romansa može završiti u bilo kojem trenutku, a partner ima isto mišljenje, može vrlo lako potražiti novu djevojku.

#3 Negativno iskustvo

Tragovi dosadašnjih toksičnih odnosa mogu se povući godinama, zamagljujući naše živote sa sumnjama i brigama. Rastanak sa prethodnim dečkom nakon prevare? Najvjerovatnije nećete vjerovati novom partneru. Čak i ako vam neće dati nijedan razlog za ljubomoru, biće potrebno neko vrijeme prije nego što potpuno vjerujete novom partneru.

#4 Nisko samopuzdanje

Aku ne vjerujete u vlastitu privlačnost to takođe može dovesti do ljubomore. Ljudi imaju tendenciju da umanjuju sebe i svoje vrline, kao da traže razloge da dokažu sebi da nikada ne mogu izgraditi sretnu vezu.

#5 Opravdanje za prevaru

Često su najljubomorniji partneri oni koji su skloni preljubi. Sudeći po njima, oni uznemiravaju svoje partnere sumnjama u intrigama sa strane. Ili, još gore, oni se mijenjaju i tvrdoglavo traže “opravdanje” za ponašanje i akcije druge polovine.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.