x

Prijetnje se shvataju ozbiljno

Zbog rata sa Erdoganom i turskim vlastima FBI pored Kanterovog kreveta ugradio posebnu "spravicu"

Enes Kanter možda postaje sve draži navijačima Portland Trail Blazersa, ali se to sigurno ne može reći za turske vlasti.

Košarkaš već odavno "ratuje" sa turskim vlastima i predsjednikom svoje domovine, Erdoganom.

Zbog javnom kritikovanja Erdogana i njegove, kako sam kaže, diktature, zamjerio se vlastima u Turskoj, što nije prošlo bez neugodnosti za njega i njegovu porodicu.

Enes Kanter tako ne smije putovati na NBA utakmice van SAD-a, imao je neugodnosti na aerodromu u Rumuniji, a zbog prijetnji smrću je bio primoran obratiti se američkom FBI-u.

Kanter je sredinom sezone napustio New York Knickse i ubrzo potpisao za Portland Trail Blazerse, a jedna od prvih stvari koje je napravio po dolasku u Portland bio je sastanak sa službenicima FBI-a u ovom gradu, saopštava ESPN.

Košarkašu Portlanda je odavno ukinut turski pasoš, a čini se da on ozbiljno shvata prijetnje koje dobija.

Kanter je službenicima FBI-a ispričao svoju priču, a očigledno su je i oni shvatili ozbiljno, pa su odlučili tik pored njegovog kreveta ugraditi poseban uređaj - panik taster.

"Ukoliko čuješ bilo šta što ti se ne sviđa ili misliš da bi se moglo raditi o prijetnji po tvoju sigurnost pritisnu ovo dugme i neko će stići u roku od par minuta", bile su instrukcije FBI agenata Kanteru, prema riječima ESPN-ovog Tima Keowna.

Inače, Kanterovi Trail Blazersi su uspjeli stići do finala zapadne konferencije, ali gube sa 3:0 u seriji protiv Golden State Warriorsa. U noći sa ponedjeljka na utorak će imati šansu smanjiti zaostatak pošto na svom parketu dočekuju Warriorse u četvrtoj utakmici serije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.