x

VEOMA POPULARAN

Zbog velike potražnje Škoda proizvodi Karoq u dvije fabrike

Zbog velike potražnje na tržištu kompanija Škoda je počela proizvoditi model Karoq u još jednoj fabrici.

Proizvodnja Karoqa se počela vršiti u glavnom postrojenju u gradu Mlada Boleslav na sjeveru Republike Češke, u kojem se nalazi i sjedište kompanije. S proizvodne trake će dnevno silaziti do 320 primjeraka modela Karoq.

Veći Škodin SUV Kodiaq se proizvodi na drugoj lokaciji u gradu Kvasinyju, a u ovo postrojenje je investirano 16,6 miliona eura.

"Velika potražnja za našim SUV modelima pokazuje da smo na tržište Karoq i Kodiaq plasirali u pravo vrijeme. Ponosni smo što smo uspostavili proizvodnju Karoqa i u Mladoj Boleslav pored Kvasinyja, što je drugo postrojenje u kojem se proizvodi Karoq u Češkoj", izjavio je šef proizvodnje i kogistike Michael Oeljeklaus.

Karoq se proizvodi od jula prošle godine u Škodinoj fabrici u Kvasinyju, a sada se proizvodnja nasljednika Yetija vrši i u Mladoj Boleslav. Postrojenje također proizvodi Fabiju i Fabiju karavan, Rapid i Rapid Spaceback, kao i Octaviju i Octaviju karavan. Prošle godine je s proizvodne trake ovog postrojenja sišlo pola miliona automobila.


Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.