x

kaže da će pobijediti

Zelenski: Ukrajinu očekuju teške sedmice rata, najteža situacija je u Donbasu!

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u novom obraćanju naciji, ali i cijelom svijetu, naglasio je kako Ukrajinu čekaju izuzetno teške sedmice u kojima će se velike borbe voditi u regiji Donbasa.

Tokom obraćanja, ukrajinski predsjednik je poručio kako ruska vojska vodi brutalan rat protiv Ukrajine u kojem nastoje svakodnevno uništiti i ljude, ali i infrastrukturu.

"Od 24. februara, ruska vojska izvela je 1.474 raketna udara koristeći 2.275 različitih projektila. Većinu na civilnim objektima. Za manje od tri mjeseca bilo je više od 3.000 zračnih napada ruskih aviona i helikoptera. Koja je država izdržala takve razmjere udaraca?", rekao je Zelenski.


Zbog toga, on je ponovio zahtjev prema Zapadu o nabavci protivraketnih sistema.

"Svaki put kada kažemo da nam je potrebno moderno protivraketno oružje, borbeni avioni, mi ne postavljamo formalni zahtjev. Kažemo da je naš zahtjev stvarni život mnogih ljudi koji ne bi poginuli da smo dobili oružje koje smo i tražili", ističe ukrajinski predsjednik.


Kada je riječ o frontu na istoku zemlje, Zelenski je rekao kako je najteže u Donbasu.

"Najteža borbena situacija je u Donbasu. Bahmut, Popasna, Sjeverodonjeck - u ovim pravcima su okupatori koncentrisali najviše aktivnosti do sada. Tamo su napravili masakr i pokušavaju da unište sve živo. Niko nije uništio Donbas kao što to sada čini ruska vojska. Zahvalan sam svim našim vojnicima koji drže položaje i imaju hrabrosti za kontranapad", pojasnio je.


Na kraju, Zelenski je ponovio kako će naredne sedmice rata biti izuzetno teške.

"Toga moramo biti svjesni. Međutim, mi nemamo alternativu osim da se borimo i pobijedimo. Oslobodite našu zemlju i naše ljude. Okupatori žele da nam oduzmu sve što imamo, uključujući i pravo na život", zaključio je Zelenski.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.