x

Želimo putovati! Savladajte pakovanje u tri koraka…

Kada je u pitanju vještina pakovanja, malo ko zna trikove “zanata” bolje od stjuardesa. Nakon stotina sati u vazduhu, one su neiskorišteni izvori informacija i savjeta kako najbolje spakovati svoj prtljag.

Iz Conde Nast Travelera razgovarali su s tri stjuardese kako bi saznali njihove najbolje čuvane “prtljažne tajne”. Usavršite svoje pakvovanje slijedeći njihova tri vrhunska organizaciona savjeta.

#1 Uvijek prvo spakujte teške stvari

Jedan od najjednostavnijih, ali često zaboravljeni savjeta za pakovanje jest da najteže predmete spremite prve na dno kofera, tačnije na kraći kraj gdje se nalaze točkići. Tako ćete lakše moći voziti svoj kofer ako se težina nalazi na toj strani. Stjuardese tamo stavljaju svoje cipele i toaletne potrepštine, što čini iznenađujuću razliku dok su na aerodromu u tranzitu.

#2 Pametni punjači

Punjači su nužni na putovanjima pa stjuardese koristite ovaj zgodan savjet kako ne bi zauzimale svoj dragocjen prostor – spakujte jedan mali izlazni produžetak koji jedan izlaz može pretvoriti u tri USB priključka, što eliminiše potrebu za dodatnim utikačima i punjačima. Tako su vam potrebni samo USB kablovi, a ne i dodatni punjači.

#3 Uvijek ponesite šal/maramu

Bez obzira na vaše odredište, stjuardese tvrde da se jedna stvar uvijek mora naći u vašem ručnom prtljagu: veliki šal ili marama. Ogrnite se preko ramena ako vam je hladno ili ga/je koristite kao deku ili pak ga/je smotajte kao jastuk.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.