x

Želite Ferrari Enzo Fernanda Alonsa? Cijena je prava sitnica

Španski vozač Formule 1, Fernando Alonso, prodaće svoj Ferrari Enzo na aukciji, a očekuje se da će cijena biti milionska.

Prodaja će se održati na aukciji 8. juna u Monaku.

Aukcijska kuća Monaco Car Auctions procjenjuje da će novi vlasnik Alonsovog fantastičnog Enza izdvojiti više od pet miliona evra.

Popularni Nando pravi dobre poteze, sjajno mu ide u ekipi Aston Martina, a sada će profitirati od svog "starog" automobila, piše B92.

O njegovom Enzu ima malo poznatih informacija, osim da je prešao samo 4.800 kilometara te da posjeduje sertifikat Ferrarijevog odjeljenja Classiche. Osim toga, riječ je o jednom od samo 399 primjeraka Enza, a pokreće ga 6,0 litarski V12 motor koji isporučuje 651 KS i 657 Nm obrtnog momenta. Do "stotke" ubrzava za 3,6 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 355 km/h.

"Nadam se da će novi vlasnik uživati u ovom unikatnom automobilu", poručio je Alonso, ali nije poznato da li će kupcu lično predati ključeve.

Ferrari je napravio samo 400 Enza. Prosječan primjer sada mijenja ruke za više od milion dolara. Ovaj automobil, budući da je tako malobrojna serijska verzija sa ozbiljnim vlasničkim porijeklom, vjerovatno će promijeniti vlasnika za mnogo više. Monaco Car Auctions procjenjuje da će se prodati za više od miliona evra tokom događaja 8. juna.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.