x

Ukupnih 5:1

Željezničar i na Grbavici savladao Narvu Trans i prošao u drugo pretkolo Evropske lige

Nogometaši Željezničara savladali su pred 7.603 gledatelja na Grbavici estonsku ekipu Narva Trans rezultatom 3:1 i sa ukupnih 5:1 prošli u drugo pretkolo Evropske lige.

Estonska ekipa je povela na samom otvaranju susreta. U 5. minuti Prošin je šutirao sa 25 metara, Kjosevski je odbio krajnjim naporom loptu do prečke, a na odbijenu loptu natrčava Plotnikov i glavom je šalje u mrežu za vodstvo gostiju rezultatom 1:0.


Nakon primljenog pogotka Plavi su napali svim silama ka golu Kotenka, te su se prilike redale jedna za drugom.

Nekoliko puta su igrači Želje pokušavali iz gužvi nakon prekida u kaznenom prostoru gostiju postići pogodak, no odbrana Narva Transa je bez problema otklanjala opasnost svaki put.


Golman gostiju Kotenko se sjajno istakao u 22. minuti kada je Zajmović izašao sam na njega, ali je Estonac zaustavio njegov udarac.

Ipak, Plavi su do izjednačenja stigli u 25. minuti. Kotenko je loše ispucao loptu, Blagojević je šutirao, lopta se odbila do Čurjurića koji centrira, Zajmović šutira glavom, Kotenko brani ali je arbitar Gaman na asistenciju pomoćnika signalizirao da je lopta prešla gol-liniju i pokazao je na centar.


Taj pogodak je šokirao goste koji su samo četiri minute kasnije primili i drugi pogodak. Čurjurić je izveo korner, Kotenko ponovo katastrofalno griješi i Krpiću nije bilo teško neometanom ubaciti loptu iz peterca u prazan gol za 2:1.

U 33. minuti gosti su ponovo zaprijetili, ali je Kjosevski sjajno odbranio udarac Barkova glavom.


U drugom poluvremenu prvo uzbuđenje smo vidjeli u 58. minuti kada je Arežina gađao iskosa sa lijeve strane, a Kotenko je lijepom paradom spasio svoju mrežu.

U 66. minuti Estonci su ponovo zaprijetili. Barkov je iskosa sa desne strane sa desetak metara uhvatio volej, ali Kjosevski je bio dobro postavljen i odbio je loptu u korner.


Na novu priliku Željo je čekao do 79. minute kada je rezervista Veselinović pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola.

Plavi su svoj treći pogodak na meču postigli u 83. minuti. Veselinović je uposlio Krpića koji izlazi sam na Kotenka, zaobilazi ga i šalje loptu u praznu mrežu za 3:1.


Željezničar će u drugom pretkolu igrati protiv boljeg iz duela Apollona i Stumbrasa. Litvanski tim je nadigrao Kiprane u prvom meču s minimalnih 1:0.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.