x

Trener Fenera razočaran

Željko Obradović po prvi put ostao bez riječi: Nisam mogao progovoriti...

Turski velikan Fenerbahče poražen je jučer od Crvene zvezde rezultatom 68:56 i tako je upisao i drugi poraz u dva meča na startu nove sezone u Euroligi.

Trener istanbulskog tima Željko Obradović razočaran je nakon meča načinom na koji je njegov tim izgubio meč.

Istakao je kako je sramotno što je njegov tim ubacio 56 poena, ali i da je po prvi put nakon dugogodišnje trenerske karijere ostao bez riječi u svlačionici.

"Mnogo više me je iznenadio moj tim, nego Crvena zvezda. Ja sam čovjek koji uvijek polazi od sebe, mislim da je ovo slika ekipe zbog koje moram da se zapitam kao trener i uvidim neke greške. Ušao sam u svlačionicu i prvi put za 27 godina trenerske karijere nisam mogao da izgovorim nijednu riječ", rekao je Obradović i nastavio je:

"Naravno, najveća je moja odgovornost. Morat ću analizirati utakmicu sa pomoćnicima. Imali smo izuzetno loš pripremni period, počeli smo igrati utakmice bez treninga. Sreća pa je ovo početak sezone i moramo da pokažemo sebi, a onda i drugim da ovo nije realna slika. Vidjet ćemo koliko će nam trebati vremena i koliko ću morati psihološki raditi sa igračima koji su pali", dodao je Obradović.

Priliku da upiše prvu pobjedu u sezoni Fener će imati naredne sedmice kada na domaćem terenu igra protiv Baskonije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.