x

Zenica

Zenica adventure: Taxi bend priredio žestoku svirku! (Foto)

Jedan od najstarijih Rock bendova na ovim prostorima, Taxi bend predstavio se zeničkoj publici u Studengradu. Veliki broj zaljubljenika ove vrste muzike došao je uživati zajedno sa iskusnim rockerima. 

“Jedva sam čekao da izađem na binu. Moram reći da mi se ove godine mnogo sviđa organizacija jer je mnogo momaka iz Zenice, puno bendova je sviralo, super je bilo. Sve sam ja to propratio. Sinoć sam bio oduševljen, za ovaj bend nisam znao, Perpetuum mobile, ali su me oduševili stvarno. Ovo je moj grad i volim na otvorenom svirati”, kazao je Saša Domuz, član Taxi benda.

Tokom svirke u Studengradu, Taxi bend se predstavio svojim autorskim pjesmama, svirali su i Ex. Yu rock, te neke svjetske rock hitove.

“Rock ima publiku. Ljudi kažu kad je bio u ekspanziji, tamo nekih 60-ih godina, ali nije on bio toliko popularan kao što se priča. Ipak je to muzika koju treba voljeti, treba je slušati. Da bi nešto zavolio treba to slušati”, istakao je Domuz.

Zenica u zadnjih šest godina postaje prepoznatljiva po ljetnom i zimskom festivalu. Mnogo veća zastupljenost domaćih autora je put kojim bi trebalo ići, mišljenja je naš sagovornik.

“To je fantastično da se ovo dešava. Učestovao sam tri puta na Summer festu i ovo zimi što se dešava super je. Treba to podržati i što više naših snaga. Neka i sa strane ovih velikih autora, ali imamo i mi odličnih bendova. Treba to gurati i želio bih svim čitateljima vašeg portala čestitati Novu godinu, nek bude zdravlja, ostalo ćemo lako”, zaključio je Domuz.

Iako su mu 73 godine Saša Domuz još uvijek svira i pjeva sa velikom strašću i energijom na kojoj bi mu pozavidjele i mnogo mlađe kolege. 

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.