x

Zenica

Zenica domaćin trećih kvalifikacija Dance World Cup! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Ars centar iz Zenice je bio domaćin trećih baletnih kvalifikacija po međunarodnoj Dance World Cup licenci.

“Drago mi je, nakon prošlogodišnje pauze, da smo ponovo domaćini i da smo uspješni organizatori takmičenja za Bosnu i Hercegovinu“, kaže je Samira Spahić-Rustempašić, predsjednica Ars centra.

Ove godine prijavilo se oko 80 takmičara iz baletnih škola iz Sarajeva, Mostara, Bihaća, Gonjeg Vakufa i Zenice. Takmičare je ocjenjivao međunarodni žiri u sastavu Inna Mazurenko iz Ukrajine, Jennifer Sarver iz SAD-a, Belma Čečo iz BiH i Maja Golubović iz Srbije. Oni su odlučili ko će se direktno iz Zenice plasirati na svjetsko takmičenje koje se od 27. juna do 4. jula održava u Rimu. 


„Ars centar sa ovom licencom i učešće Bosne i Hercegovine je zaista veliko i zahvaljujući Ars centru naša zemlja dio je svjetske organizacije i jedna je od velike porodice od 62 članice. Sa ovom licencom imamo mogućnost da takmičenju pridružimo i druge zemlje regiona. Nakon takmičarskog dijela organizovan je master klas za takmičare i umjetnike baleta. Od 20 sati, na velikoj sceni BNP-a je Gala večer na kojoj će veliki broj učesnika, sa najboljim rezultatima u takmičarskom programu predstaviti najefektnije plesne izvedbe u Bosni i Hercegovini. Gošća večeri biće mlada Adna Kujundžić koja je upravo iz Zenice otišla na svjetsko takmičenje u Njemačku i donijela prvo zlato u kategoriji modernog baleta.“, ističe Samira Spahić–Rustempašić.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.