x

Zenica: Oboren svjetski rekord u broju osoba u šarenim čarapama! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U Gradskoj areni Zenica danas je održana centralna manifestacija u BiH kojom je obilježen 21. mart, Svjetski dan osoba s Down sindromom, na kojoj je oboren svjetski rekord u broju osoba koje su na jednom mjestu obukle šarene čarape.

Uspjeli u nakani

Sa čak 1.589 osoba, uspješno je oboren rekord, a brojni posjetioci u "Areni" bili su oduševljeni što su uspjeli u ovoj nakani.

Inače, tokom cijelog dana, u organizaciji Udruženja "Kreativci", upriličen je interesantan program za brojne mališane koji su došli u "Arenu".

Performansi članova udruženja "Život sa Down sindromom FBiH" i brojnih udruženja iz Zenice, bogat dječiji program, predstave, plesne tačke, ali i muzički program u kojem su učestovali Zlatan Karić i DJ Ady Rezaković, samo su neki od sadržaja kojima je upotpunjeno obilježavanja 21. marta.

Među posjetiocima u "Areni" bio je i britanski ambasador Edvard Ferguson (Edward), koji je također obukao šarene čarape i tako dao svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana osoba sa Down sindromom.

Bolji život

Nakon što je oboren svjetski rekord, prigodnim govorom prisutnima se, između ostalih, obratio Ferguson, koji je kazao da pomaže i ulaže sve napore da BiH bude stabilna, sigurna i prosperitetna zemlja.

- Danas svi trebaju da pričaju o našim čarapama, a svaki dan mi moramo pričati o boljem životu osoba sa Down sindromom ili drugim poteškoćama. Zajedno možemo napraviti veliku promjenu, čestitam svima na obaranju rekorda - rekao je Ferguson.


Foto : Sačak Ismir

Izvor : Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.