x

Zenica: Podjela 100 poklon paketa povodom nadolazećeg 8. marta!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra

Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice u saradnji sa sarajevskom kompanijom Klas d.d., dana 01.03.2018. godine Romkinjama iz zeničkog naselja Brist podjelilo 100 poklon paketa sa proizvodima ove kompanije, a povodom nadolazećeg 8. marta – Međunarodnog dana žena.

Akciju podjele poklon paketa sproveli su Predsjednik Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice Refik Crnović, Zamjenik Predsjednika Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice Mehmed Tahirović, te pravni savjetnik Udruženja Emir Abduzaimović.

Ovom prilikom Predjsednik Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice Refik Crnović i pravni savjetnik Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice Emir Abduzaimović prisutnim ženama održali su kratko predavanje kojim su predstavili važnost borbe za prava žena, kao i važnost uvažavanja i poštivanja istih, te značaj obilježavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena. Prisutne žene ohrabrili su da budu glasnije u borbi za svoja prava, jer upravo one moraju biti glavni inicijatori promjena u romskoj zajednici kada je u pitanju položaj žena. Ovom prilikom predstavnici Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice obećali su pružiti svu podršku pripadnicama romske nacionalne manjine u borbi za ostvarivanje svojih prava.

Prisutne žene nisu krile oduševljene akcijom podjele paketa, te su naglasile da je ovo po prvi put da se neko od predstavnika romskih udruženja ili predstavnika roma u vlasti sjetio da ih posjeti i iznenadi za 8. mart.

Ovim putem Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice zahvaljuje se sarajevskoj kompaniji Klas d.d. koji su promptno i bez odugovlačenja pružili podršku za realizaciju ove akcije, te tako još jednom dokazali važnost podržavanja domaćih kompanija kupovinom domaćih proizvoda.

Foto : Sačak Ismir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.