x

Zenica

Zeničke balerine proljetni izlet obilježile uspješnim takmičenjem! (Foto)

Zeničke balerine ARS Centra iz Zenice, upravo su se vratile s još jednog takmičenja Erigo Star koji se održavao u Mostaru.

Vratile su se u Grad Zenica sa 5 zlatnih medalja –I mjesto, 1 srebrena medalja i 2bronzane medalje – II mjesto. Zeničke balerine sedam dana poslije kvalifikacija za svjetsko takmičenje u Hrvatskoj i uspješnim rezultatima učestvovale su i na takmičenju u Mostaru, Erigo star.

„Nakon napornih priprema za kvalifikacije DWC 2022. godine u Hrvatskoj, odlučili smo se za jedan zajednički izlet u Mostar. Obzirom da smo već ranije imali poziv za takmičenje iz Mostara, odlučili smo se za učešće i tako spojili druženje i održavanje kontinuiteta u radu.

 

Naravno, svjesni smo da ovo nije prostor našeg djelovanja jer se na ovu vrstu takmičenja uglavnom prijavljuju sportski klubovi, a mi njegujemo teatarski izraz , ipak smo smatrali da i ovakve posjete uče naše balerine za osjećaj u prostoru, javni nastup pred masovnijom publikom i naravno naporan rad do rezultata. Naravno, scena je ipak prostor koji je naše prirodno stanište. Dobri rezultati su razlog jer mi funcionišemo kao dobar tim (nastavni kadar, balerine, roditelji) i na svim nastupima, manjim ili većim uvijek dosljedni onom što radimo, a to je promocija baletne umjetnosti koja dolazi iz našeg Grada i naše države Bosne i Hercegovine. Na kraju to se vidi po našim javnim objavama na našim facebook i web stranicama u kojima uvijek slike govore više od riječi“, – istakla je Samira Spahić – Rustempašić, predsjednica ARS Centra Zenica.

Gospođa Spahić – Rustempašić je također napomenula, da za sve ljubitelje baletne umjetnosti, ARS Centar uskoro priprema jedno iznenađenje u saradnji s koreografom, profesorom Kevin G.Dircksonom kojim će obilježiti 10. godina kontinuiranog rada u promociji baleta koji dolazi iz Grada čelika.

Rezultati :

Ena Manđuka:

- I mjesto, zlatna medalja, Solo klasični balet

- I mjesto, zlatna medalja, Solo karakterni balet

Džena Sačak:

- I mjesto, zlatna medalja, Solo Lyrical

Ansambl ARS (Amina Ćosić, Anastasija Ilijev, Džena Sačak)

- I mjesto, zlatna medalja, moderni balet

Trio: (Adna Bajramović, Azra Osmančević i Nera Mujčinović)

II mjesto, srebrena medalja, moderni balet

 Kvartet: (Ajlin Annam Isaković, Nejla Šehić, , Tamara Stijović, Zara Tepić)

- II mjesto, srebrena medalja, Lyrical i moderni balet

Anastasija Ilijev:

- III mjesto, bronzana medalja, Solo moderni balet

Nora Sarajlić

III mjesto, bronzana medalja, Solo moderni balet

.

.

.

.

.

.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.