x

Zenica

“Zenički noćni cener”: Lucija Kimani i Osman Junuzović najbrži! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Večeras je s Trga Alije Izetbegovića oko 600 prijavljenih sportaša i rekreativaca istrčalo deset kilometara, u sklopu Međunarodne utrke “Zenički noćni cener”, koju je organizovalo Udruženje “Vedro”, a podržao Grad Zenica.

Trčali su učesnici iz Bosne i Hercegovine, ali i iz šest drugih zemalja, a Zenica je još jednom potvrdila titulu sportskog grada. Najbrži u konkurenciji muškaraca bio je Osman Junuzović, dok je pobjednica 2. “Zeničkog noćnog cenera” Lucija Kimani.

Inače, od ove godine je staza ” Zeničkog noćnog cenera” certificirana od strane Međunarodne atletske federacije, pa ostvareno vrijeme trke važi za olimpijske i druge norme. Naila Muratović, PR Udruženja “Vedro” ističe, kako je za organizovanje “Zeničkog noćnog cenera” trebalo oko 9 mjeseci. Naila se u ime udruženja zahvalila gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, koji je na raspolaganje Zeničkom ceneru dao policijske, vatrogasne i snage prve pomoći. Trkačima i trkačicama je za pripremu trebalo u prosjeku oko dva mjeseca, kako sami tvrde. Osim oduševljenja organizatora utrke i učesnika, impresije nisu krili ni posjetioci koji su naglasili da je večeras Zenica bila grad kakav volimo.

Dosta prisutnih je izrazilo želju da se obavezno okuša naredne godine.”Zenički noćni cener” otvorio je gradonačelnik Fuad Kasumović, a zvanični početak trke označio je bh. atletičar Amel Tuka. Program je vodio voditelj Radio Zenice, Almir Hadžajlić – Labud, a za dobru atmosferu i muziku pobrinuo se Adi Resaković. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/


Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.