x

PREMINUO 2017. GODINE

Žika Todorović o smrti trogodišnjeg sina: Pustili smo ga da spava pola sata duže i već je bilo kasno!

Srđan Žika Todorović progovorio je o smrti trogodišnjeg sina Dejana. Ova tragedija dogodila se 2017. godine, a srbijanski glumac je sada smogao snage da otkrije kako se nosi sa bolom.

"Ja svaki dan gledam njegove slike, ljubim ga i gledam te neke snimke na mobilnom telefonu. Evo sad je bilo pet godina... Prošlo... Pet i po godina je sad kad dajem ovaj intervju. Još uvijek nisam stao na noge. Sada radim neke rokenrol emisije i gluma me više uopće ne zanima", započeo je.


Ispričao je kako je došlo do tragedije koja je zauvijek promijenila njegov život.

"Stavili smo ga na popodnevno spavanje. Pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla hitna pomoć, uradili su sve, ali ljekarka je rekla da je prekasno", naveo je.


Riječ je o iznenadnoj dječijoj smrti i obično se dešava djeci od tri do pet godina.

"Naravno, radili su, kako se kaže ono kad gledaju krv da li je od nečega umro? Nisu našli ništa. Kada ne nađu ništa, stave pod 'SIDS'. To je zvanična bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao s nekim američkim parovima, kojima je također dijete umrlo od SIDS-a. 'SIDS' - neobjašnjivo, zašto? Na srpskom se to kaže 'slučajna dječija iznenadna smrt", dodao je.


Otkrio je da je doživio da ga sin Dejan nazove "tata" i zahvalan je na tome što je nakratko osjetio kako je to biti otac.

"Recimo da Ana i ja nismo mogli da imamo djecu, pošto mnogi parovi ne mogu, da li bih bio srećniji? Ne znam, ali sam u svakom slučaju zahvalan Bogu što sam, eto, osjetio kako je biti otac", ispričao je.

.

..

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.