x

Život nekada najveće nogometne zvijezde: Prva fotografija Ronaldinha u zatvoru!

Paragvajski zatvor u kojem se nalazi legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho priprema turnir u futsalu koji bi trebao biti uveličan prisustvom osvajača Svjetskog prvenstva 2002. godine sa selekcijom Brazila.

Ronaldinho se trenutno suočava s kaznom od šest mjeseci zatvora nakon što je optužen da je koristio lažni pasoš. S bratom Roberto de Assis Moreira uhapšen je zbog navodnog pokušaja ulaska u zemlju koristeći te falsifikovane dokumente.

Osvajač Zlatne lopte 2005. godine se nalazi u zatvoru Asuncion nakon što mu je sud u Paragvaju odbio jamčevinu i žalbe na dopuštenje kućnog pritvora. U tom se zatvoru smještaju policajci koji imaju sudske procese, političari koji se terete za korupciju, ali i dileri droge, a paragvajski mediji pišu kako je Ronaldinho tamo dobio "kraljevski" tretman.


Prema brazilskom listu Extra, zatvor se sprema biti domaćin i turniru u malom nogometu. Turnir u zatvorenom prostoru počet će idućeg ponedjeljka, ali se ne očekuje da će nekada sjajni Brazilac "isprljati kopačke".

"Ne očekujemo da Ronaldinho učestvuje, ali bismo voljelo da on prisustvuje", rekao je komesar Blas Veza za Extru.

Inače, čista je slučajnost da se takmičenje odvija samo nekoliko dana nakon Ronaldinhovog dolaska. Na turniru će učestvovati 194 zatvorenika koji će igrati jedni protiv drugih podijeljeni u ekipama po njih 10 igrača. Za razliku od kultnog filma Mean Machine, zatvorski čuvari neće biti uključeni u turnir.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.