x

čačak zavijen u crno

Zla kob četvorice prijatelja: Mladiće drugovi našli sedam sati nakon nesreće! Na žurci bili samo pola sata, pa poginuli!

Četvorica prijatelja iz Čačka poginula su u nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći koja se juče oko dva sata iza ponoći dogodila u selu Jančići, kada su džipom "suzuki grand vitara" najprije udarili u drvo, a zatim sletjeli s mosta preko rijeke Kamenice u provaliju.

U trenutku nesreće, mladići su se vraćali sa žurke, koju je u vikendici u Jančićima organizovala njihova drugarica povodom svog 18. rođendana. Na mjestu vozača džipa smrti bio je Ognjen Vasiljević (19), na mjestu suvozača Ivan Stančić (19), dok su pozadi sjedili Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20).

- Nesreća se dogodila oko 2.30 sati, džip se kretao lokalnim putem Rosci - Jančići iz pravca Gojne Gore ka Čačku. Olupina je pronađena tek oko 10 sati, prevrnuta na bok. Pretpostavlja se da je vozač izgubio kontrolu u krivini usljed velike brzine, poslije čega je udario u drvo, pa sletio s mosta u potok Jovac, koji se nalazi pored rijeke Kamenice - kaže izvor.


Inače, "suzuki" je sletio s mosta, koji nema ogradu, a potok kod kog su nađena tijela dubok je svega 30 centimetara, pa se pretpostavlja da su mladići preminuli od povreda zadobijenih prilikom udarca i tumbanja.

- Naime, sumnja se da se vozilo nekoliko puta prevrnulo prije nego što se zaustavilo u potoku. Tijela su bila suha, što znači da se momci nisu udavili u potoku - objašnjava izvor i dodaje da su vatrogasci izvlačili tijela četvorice drugova, jer je mjesto na koje su sletjeli nepristupačno i duboko četiri metra.


Kako Kurir saznaje, poginuli mladići su se u subotu uveče, nešto oko jedan sat iza ponoći, pridružili žurci koju je pravila njihova poznanica. Naime, ona je slavila punoljetstvo u vikendici u selu Jančići.

- Samo sat vremena kasnije, policija je upala u vikendicu i rasturila to druženje, jer je na toj lokaciji prijavljena tuča. Ognjen, Ivan, Nikola i Luka, koji su na žurci bili nešto više od pola sata, u povratku za Čačak, sletjeli su s mosta kod uliva potoka Jovac u Kamenicu - kaže izvor i dodaje da su saobraćajku sedam i po sati kasnije Hitnoj pomoći i policiji prijavili prijatelji tragično nastradalih Čačana.


- Neki od njihovih prijatelja i gostiju sa žurke, ostali su da prenoće u vikendici. Kada su ujutru krenuli za Čačak, vidjeli su prevrnut džip i sledili se - kaže izvor i dodaje da je u smrskanom autu pronađena i štaka.

- Ivan Stančič, koji je sjedio pored vozača, imao je gips na nozi, a to je njegova štaka - kaže izvor.

Mheštani pričaju da je pitanje da li bi mladići preživjeli da su možda odmah pronađeni, a ne nekoliko sati poslije slijetanja s puta.


- Tijela su poslata na obdukciju, koja će utvrditi tačan uzrok smrti. Možda bi momci preživjeli da su na vrijeme pronađeni i da su možda odmah prebačeni u bolnicu - kaže mještanin i dodaje da se radi o seoskom putu, te da noću tu ima slabo saobraćaja i prolaznika.

Na mjesto tragedije, juče su pored policije, vatrogasaca i ekipe Hitne pomoći, koja je mogla samo da konstatuje smrt, bili i članovi porodice nastradalih.

- Velika tragedija ih je zadesila. U trenu su ugašena četiri mlada života, a budućnost je bila pred njima. Roditelji su bili van sebe, zanijemili... Niko se ovome nije nadao, niti su ljudi ovo mogli da sanjaju i u najcrnjim košmarima. Baš nam je bilo potresno dok su tijela izvlačena iz ambisa, svi smo plakali. Eto, posle veselja i lijepog druženja da se desi ovakav užas, nemam riječi - rekao je jedan mještanin sela Jančići.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.