x

Zlata vrijede, isprobajte ih: 5 ekspresnih beauty savjeta

Beauty savjeta, konketnih i praktičnih, nikada dosta! Zato vam otkrivamo još pet “brzopoteznih” koji će vam biti od koristi i – sasvim sigurno – uštedjeti vrijeme!

#1 Sušenje laka za nokte

Kako bi se lak što brže osušio, ruke umočite u hladnu vodu – stavite i nekoliko kockica leda. Izdržite tri minuta, a a potom lak osušite hladnim vazduhom iz fena.

#2 Otečeno lice

Pakovanje smrznutog povrća umotajte u peškir i držite je na licu oko 10 minuta. Kesa će se prilagoditi obliku vašeg lica, pa je zbog toga idealna obloga.

#3 Perut

Da biste se oslobodili peruti, pomiješajte 40 ml jabukovog sirćeta i 400 ml vode. Nakon pranja, kosu isperite pripremljenom smjesom, i odmah ćete vidjeti rezultate.

#4 Iritacija kože nakon depilacije

Iritirana područja namažite tankim slojem hidrokortizonske kreme. Važno je i da depilaciju izbjegavate nekoliko dana prije i posle menstruacije jer je koža tada najosjetljivija.

#5 Tragovi od kreme za samopotamnjivanje

Limunska kiselina je poznata kao prirodni izbijeljivač, zato natopite tupfer sokom od limuna i pređite preko neujednačenih dijelova. Mrlje od kreme možete ukloniti i pilingom. Koristite šećer ili sodu bikarbonu kojom ćete nježno izmasirati problematična područja.


(Ljepota i zdavlje)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU. Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)