x

Kroos bez dlake na jeziku

Zlatna lopta gubi kredibilitet: Oštre kritike stižu sa svih strana, oglasio se i veznjak Reala

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Lionel Messi, sinoć je osvojio Zlatnu loptu, sedmu ukupno, a njegova pobjeda u ovogodišnjem izboru za najboljeg fudbalera razočarala je veliki broj ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali i veliki broj fudbalskih stručnjaka i aktivnih fudbalera.

Ruku na srce, Messi u ovoj godini nije briljirao i čini se da su se novinari pri izboru vodili nekim ranijim zaslugama, tako da su sve žešće kritike koje stižu nakon sinoćnje ceremonije opravdane.

Nakon što se u medijima oglasio i legendarni golman Iker Casillas koji je bez dlake na jeziku kritikovao ovogodišnji izbor, isto je uradio i fudbaler Reala, njemački reprezentativac Toni Kroos.


On smatra da Messi nije zaslužio nagradu te da je njegov saigrač Karim Benzema, ukoliko se gleda ova godina, trebao osvojiti nagradu.

"Prvo moram reći da me pojedinačne nagrade baš i ne zanimaju, ali budući da postoje, onda je OK. Po mom mišljenju, Messi definitivno nije trebao pobijediti ovaj put. Za mene je Benzema najbolji ako ocjenjujemo igre u ovoj godini", istakao je Kroos pa dodao:


"Nema sumnje da je Messi najbolji igrač desetljeća uz Ronalda, ali po mom mišljenju Cristiano pobjeđuje Lea u tom vremenskom periodu”.

Podsjetimo, Messi je završio na prvoj poziciji u ukupnom poretku i imao je ukupno 33 glasa više od Lewandowskog. Treći je bio Jorginho koji je na kraju dosta "kaskao" za Messijem i Lewom.

Dodajmo i da je Cristiano Ronaldo završio na 6., a Benzema na 4. mjestu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.