x

Peto kolo Evropskog prvenstva u sjedećoj odbojci

Zlatni ljiljani "pregazili" Tursku i osvojili prvo mjesto u grupi

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas je pobijedila selekciju Turske u posljednjem kolu grupne faze.

Zlatni ljiljani su odigrali savršeno mečeve u grupnoj fazi, te su osvojili prvo mjesto bez poraza, ali i bez izgubljenog seta. Izabranici Mirze Hrustemovića igrali su danas protiv Turske i lagano su slavili sa 3:0 u setovima.

Turci nisu imali snage za obračun protiv naše selekcije koja je igrala koliko joj je dovoljno. Bh. momci su prvi set riješili veoma brzo u svoju korist sa 25:12.

Drugi set trajao je još kraće jer su Turci uspjeli da osvoje svega osam poena, a set završen je rezultatom 25:8. Ni u trećem setu nismo vidjeli neku zapaženu borbu na terenu.

Zlatni ljiljani su lagano dolazili do poena i bilo je samo pitanje kojim rezultatom će slaviti u trećem setu. Na kraju to je bilo sa 25:7, odnosno 3:0 u setovima za kraj grupne faze.

Nokaut faza Evropskog prvenstva počinje već sutra, a u okviru četvrtfinala naša reprezentacija će igrati protiv četvrtoplasirane selekcije iz grupe A, a trenutno na tom mjestu je selekcija Latvije. Meč četvrtfinala igra se sutra od 15:30 sati.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.