x

Zenica

Zmajevi se plasirali u Ligu A: Pogledajte fotogaleriju s utakmice!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na prepunom stadionu „Bilino polje“ u Zenici selekciju Crne Gore rezultatom 1:0 (1:0) u okviru 5. kola UEFA Lige nacija i sa tri osvojena boda osvojila prvo mjesto u grupi B3 i obezbijedila plasman u Ligu A.

Prvo poluvrijeme proteklo je u terenskoj inicijativi naše reprezentacije, rezultat čega je nekoliko šansi koje smo imali preko kapitena Edina Džeke, ali i dva postignuta gola, od čega je jedan opravdano poništen. Edin Džeko je zaprijetio već u 3’ nakon kornera Miralema Pjanića, ali je njegov udarac otišao preko gola. Prvi udarac u okvir gola viđen je 20 minuta kasnije, kada je Edin Džeko sa ivice šesnaesterca šutirao u dobro postavljenog Milana Mijatovića.

 U 32’ Miralem Pjanić je oduzeo loptu protivniku na sredini terena, dodao do Miroslava Stevanovića koji asistira za Ermedina Demirovića, ali je njegov pogodak poništen nakon VAR-a. Pet minuta kasnije, Edin Džeko je oprobao udarac sa 25 metara, ali lopta odlazi pored gola. Da fudbalska pravda bude zadovoljena pobrinuo se Ermedin Demirović u posljednjem minutu prvog poluvremena. Amir Hadžiahmetović je centrirao sa desne strane, Edin Džeko glavom prebacio loptu, a Ermedin Demirović u naletu šalje loptu u mrežu, za erupciju oduševljenja na Bilinom polju.

U nastavku utakmice, prvi ozbiljniji udarac bilježimo u 69’, kada je Stevan Jovetić dobro šutirao iz slobodnog udarca, međutim na pravom mjestu je bio Ibrahim Šehić i sačuvao svoju mrežu. U 76’ Ermedin Demirović je šutirao sa 16 metara, ali je Milan Mijatović ovaj put zaustavio njegov udarac. Tri minuta kasnije, Demirović se našao u ulozi asistenta, ali Kenan Kodro nije dobro reagovao na njegov centaršut i ova prilika je otišla u nepovrat.

U drugoj utakmici u grupi B3 Lige UEFA Lige nacija, koja je igrana u Helsinkiju, Finska i Rumunija su remizirale 1:1.

Nakon pet odigranih kola na tabeli vodi Bosna i Hercegovina sa 11 bodova. Crna Gora ima 7, Finska 5, a Rumunija 4 boda.

Posljednje kolo u grupi B3 na programu je u ponedjeljak 26. septembra u 20:45, a sastaju se Rumunija – Bosna i Hercegovina, te Crna Gora – Finska

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.