x

ZA KRAJ LIGE NACIJA

Zmajevi zbog podviga selektora Peteva imaju poseban motiv u Rumuniji

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev još uvijek nije doživio poraz na klupi Zmajeva u gostujućim utakmicama i upravo to će mu to biti najveći motiv u utakmici posljednjeg 6. kola UEFA-ine Lige nacija protiv Rumunije.

Petev je Zmajeve vodio na ukupno 13 zvaničnih utakmica, od kojih je šest bilo na gostujućem terenu, a s našom reprezentacijom još uvijek nije doživio poraz kao gost i na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Crne Gore upravo je to naveo kao razlog zbog čega očekuje maksimalno ozbiljnu utakmicu s naše strane.

Prvi gostujući meč na klupi Zmajeva Petev je vodio protiv Finske i tada je rezultat bio 2:2, nakon toga protiv Francuske nije doživio poraz (1:1), a zatim protiv Kazahstana (0:2), Ukrajine (1:1), Finske (1:1) i Crne Gore (1:1).


Da takav omjer ne bude stopostotan u svim utakmicama, nego samo u zvaničnim, "pobrinula" se Danska koja je naše Zmajeve u prijateljskom meču pobijedila rezultatom 2:0, no tada je naš tim igrao u kombinovanom sastavu, dok su Danci igrali jednu od glavnih provjera pred nastup na Evropskom prvenstvu.


Naša reprezentacija je pobjedom protiv Crne Gore kolo prije kraja Lige nacija osigurala prvo mjesto, a nastup u ovosezonskom izdanju ovog UEFA-inog takmičenja završit će gostovanjem protiv Rumunije u ponedjeljak od 20:45 sati.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.