x

Novi nastup na Eurobasketu

Zmajice se bore za polufinale: FIBA odredila termin meča četvrtfinala između BiH i Francuske

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se jučer u četvrtfinale Eurobasketa.

Bh. košarkašice jučer su igrale meč osmine finala protiv Hrvatske, te su na kraju uspjele da dođu do pobjede rezultatom 80:69.

Od početka meča Hrvatice su bile bolje i diktirale su tempo igre, no kada je bilo najvažnije Zmajice su proigrale. Naš tim je u posljednjoj dionici sjajnom igrom i odličnim šutem za tri poena uspio da prelomi meč i plasira se dalje.

Za našu ekipu plasman u četvrtfinale Eurobasketa je historijski rezultat, a tamo nas čeka selekcija Francuske koja je jedan od favorita za osvajanje zlatne medalje na ovom turniru.


Nakon paklenog rasporeda i četiri uzastopne utakmice bh. košarkašice su danas konačno dobile dan odmora, a utakmica protiv Francuske igra se sutra.

FIBA je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdila termine utakmica četvrtfinala, a meč između BiH i Francuske na rasporedu je sutra do 18 sati u dvorani u Strasbourgu.

Također, sutra se igraju još tri meča četvrtfinala, a sastaju se Bjelorusija - Švedska (18 sati), Belgija - Rusija (21 sat) i Srbija - Španija (21 sat).


U slučaju poraza u sutrašnjoj utakmici izabranice Gorana Loje očekuje borba za plasman na Svjetsko prvenstvo, a taj meč bismo igrali protiv poraženog iz duela Bjelorusija - Švedska.

Također, u slučaju da uspijemo iznenaditi Francusku i plasirati se u polufinale tamo nas čeka pobjednik iz duela Bjelorusije i Švedske.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.